Bitlis seçim sonuçları 2019: İşte Bitlis yerel seçim sonucu partilerin oy oranı

Bitlis seçim sonuçları 2019: İşte Bitlis yerel seçim sonucu partilerin oy oranı

Bitlis yerel seçimleri, sonucu merakla beklenen illerden birisi. Bitlis seçim sonuçları, Bitlis Belediye Başkanlığı seçiminde partilerin oy oranları Karar.com seçim özel sayfasında... Cumhur İttifakı'nın ortak aday çıkardığı Bitlis'te Millet İttifakı partileri CHP ve İYİ Parti kendi adaylarıyla yarışacak. HDP bitlis seçim sonuçlarına etki edecek güçte. Faruk İşlek'le yarışacak HDP'nin oy oranı AK Parti'nin oy oranı 31 Mart gecesi yakından takip edilecek. Cumhur İttifakı adayı AK Partili Nesrullah Tanğlay'ın ne kadar oy aldığı Bitlis seçim sonucunu belirleyecek.

Bitlis seçim sonuçları anlık olarak Karar.com'da. Türkiye son yıllardaki en kritik seçimlerinden birisine girecek. Doğu'daki illerin her biri Cumhur İttifakı için büyük önem taşıyor. Bu yüzden Cumhur İttifakı (AK Parti MHP) Bitlis'te de ortak aday Nesrullah Tanğlay'ı gösterdi. 31 Mart Bitlis seçimlerinde bir diğer iddialı parti ise HDP. 24 Haziran seçimlerinde AK Parti'yi az bir farkla takip eden HDP'nin adayı Faruk İşlek. 2019 Bitlis seçim sonuçları, partilerin yerel seçim oy dağılımları, AK Parti, HDP, CHP, MHP'in aldığı oy miktarı ve son dakika seçim haberleri yazımızda.  Sürekli güncellenen verilerle sayfalarımızdan Bitlis'te hangi parti/aday önde, HDP, CHP, MHP, Saadet Partisi'nin oy oranları ne? 

BİTLİS SEÇİM SONUÇLARI: BİTLİS'TE PARTİLERİN OY ORANLARI

Bitlis yerel seçim sonuçları şehir ve bölge için kritik önem taşıyor. Sandıklardan ilk gelen Bitlis seçim sonuçlarını aşağıdaki linke tıklayarak anlık olarak takip edebilirsiniz. AK Parti ve MHP'nin ortak adayı ile HDP'nin Bitlis belediye başkan adayı arasında geçecek yarışta Bitlis seçim sonuçlarında partilerin oy oranlarını, aldığı oy sayısını ilçe ilçe takip edebilirsiniz. Bitlis anlık seçim sonucu dakika dakika güncellenen verilerle aşağıdaki linkten izleyebilir, ayrıca güncel son dakika haberlere ulaşabilirsiniz. 

19-03/21/bitlis.jpg

Bitlis 24 Haziran seçim sonuçlarına bakıldığında, AK Parti yüzde 44.8 ile birinci parti olarak çıkarken, HDP yüzde 42.5 oy ile ikinci sırada yer aldı. 24 Haziran sonuçları gösteriyor ki 31 Mart seçim sonuçları Bitlis'te kıran kırana geçecek.

19-03/21/bitliss.jpg

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI NESRULLAH TAĞNLAY KİMDİR?

Bitlis Belediye Başkanlığına, AK Parti İl Başkanı Nesrullah Tanğlay aday gösterildi. AK Parti Bitlis İl Başkanı Nesrullah Tanğlay, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde AK Parti'nin Bitlis Belediye Başkan adayı oldu. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'ndeki törende AK Parti'nin Bitlis Belediye Başkan adayının, partisinin İl Başkanı Nesrullah Tanğlay olduğunu açıkladı.

19-03/16/nesrullah-tanglay.jpeg

AK Parti Bitlis Merkez İlçe Başkanı Engin Günceoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tanğlay'ın 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde belediye başkan adayı gösterilmesinden mutluluk duyduklarını söyledi.  Günceoğlu, "Teşkilatımızın motivasyonu artmıştır. İnşallah Bitlis'te hiçbir sıkıntı yaşamadan belediyeyi alacağız. Buna inanıyorum ve umut ediyoruz." dedi.

Bitlis'te 1975'te dünyaya gelen Tanğlay, ilk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladıktan sonra, Bitlis Eren Üniversitesi Elektrik Bölümü'nü bitirdi.  1996 yılından bu yana ticaretle uğraşan Tanğlay, AK Parti'nin kuruluşuyla siyasi hayatına başlayarak mahalle yönetimi, gençlik kolları, belediye meclis üyeliği, İl Yerel Yönetimler Başkanlığı, İl Sosyal İşler Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu.

8 şubat 2015'ten bu yana AK Parti İl Başkanlığı görevini sürdüren Tanğlay, evli ve 3 çocuk babası.

19-03/16/faruk-islek.jpg

HDP'NİN ADAYI FARUK İŞLEK KİMDİR

HDP iddialı olduğu illerden birisi olan Bitlis'ten belediye başkan adayı olarak Faruk İşlek'i gösterdi. peki, Faruk İşlek kimdir, nerelidir?

8 Şubat 1966 Bitlis doğumlu olup ilk orta ve lise tahsilini Bitlis’te tamamladı. Daha sonra Tokat MYO Elektrik Bölümünü 1984 yılında bitirdi. Tedaş Bitlis İl Müdürlüğü bünyesinde çeşitli kademelerde 28 yıl çalıştıktan sonra 2013-2014 yıllarında Vedaş Bitlis İl Müdürlüğü görevinden ayrıldı. Hâlen DEDAŞ bünyesinde İl Denetim Sorumlusu olarak çalışmakta olan İşlek evli ve dört çocuk babasıdır.

BİTLİS YEREL SEÇİM PARTİ VE ADAYLARI BELLİ OLDU

Bitlis'te 2019 yerel seçimlerinde yarışacak siyasi partilerin kesinaday listeleri seçim kurullarınca ilan edildi. Bitlis'te 31 Mart 2019 pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılacak siyasi partilerin, il ve ilçe seçim kurullarına sunduğu geçici aday listelerindeki incelemeler tamamlandı.

İtiraz sürecinin sona ermesinin ardından kesin aday listeleri seçim kurullarınca ilan edildi.

Kesinleşen listelere göre, Bitlis'te siyasi partilerin belediye başkan adayları şunlar:

Adalet ve Kalkınma Partisi

Bitlis merkez : Nesrullah Tanğlay (Cumhur İttifakı)

Tatvan: Mehmet Emin Geylani

Ahlat: Abdulalim Mümtaz Çoban (Cumhur İttifakı)

Adilcevaz: Necati Gürsoy

Güroymak: Mehdi Subaşı

Hizan: Arif Taylan

Mutki: Vahdettin Barlak (Cumhur İttifakı)

 Cumhuriyet Halk Partisi

Bitlis merkez : Burhan Küsem

Tatvan: Nazım Göçmen

Ahlat: Mazlum Şahin

Adilcevaz: M. Reşit Önal

Güroymak: Şefik Aysoy

Hizan: Süleyman Baştürk

Mutki: Tahir Bakır

Milliyetçi Hareket Partisi

Tatvan: Abdulkerim Akay

Adilcevaz: Ceyhan Batar

Güroymak: Hakan Azbay

Hizan: Eyüp Üste

İYİ Parti

Bitlis merkez : Mehet Piran Aslın

Tatvan: Derviş Ağır

Adilcevaz: Cengiz Uluğ

Güroymak: Güven Öztürk

Hizan: Selehattin Sadak

Mutki: Zübeyir Dalga

Halkların Demokratik Partisi

Bitlis merkez : Faruk İşlek

Tatvan: Habip Yeşiltepe

Ahlat: Seracettin Günbay

Adilcevaz: Nevzat Köstekçi

Güroymak: Hikmet Taşdemir

Hizan: Erkan Çetin

Mutki: İrfan Hülagü

 Saadet Partisi

Bitlis merkez : Yaşar Buhan

Tatvan: Yunus Cengiz

Ahlat: Şahabettin Gökbulak

Adilcevaz: Adnan Göksoy

Güroymak: Alican Doğanalp

Hizan: Cezail Aktaş

Mutki: Mustafa Şemsettin Yer

 Bağımsız Türkiye Partisi

Bitlis merkez : Bülten Mutluay

Tatvan: Hüseyin Özmen

Güroymak: Gülten Kucum

Mutki: İbrahim Sinan Kökçü

Demokratik Sol Parti

Bitlis merkez : Tuğçe Tekçe

Türkiye Komünist Partisi

Bitlis merkez: Cafer Ömürden Cengiz

 Demokrat Parti

Bitlis merkez: Ömer Uygun

Tatvan: Hakan Üzgen

Mutki: Safiyettin Yıldız

Güroymak: Kenan Caf

Büyük Birlik Partisi

Hizan: Ramazan Şimşek

Güroymak: Bülent Aslanhan

Ahlat: Zübeyde Altınkuşak

Bitlis yerel seçimleri, sonucu merakla beklenen illerden birisi. Bitlis seçim sonuçları, Bitlis Belediye Başkanlığı seçiminde partilerin oy oranları Karar.com seçim özel sayfasında... Cumhur İttifakı'nın ortak aday çıkardığı Bitlis'te Millet İttifakı partileri CHP ve İYİ Parti kendi adaylarıyla yarışacak. HDP bitlis seçim sonuçlarına etki edecek güçte.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN