2019 Kırşehir belediye başkanlığı seçim sonucu | 31 Mart yerel seçimleri

2019 Kırşehir belediye başkanlığı seçim sonucu | 31 Mart yerel seçimleri

Millet İttifakı'nın ortak aday (Selahattin Ekicioğlu) çıkardığı Kırşehir'de AK Parti Yaşar Bahçeci ile seçime girdi. Kırşehir seçim sonuçları 2019 için gözler sandıklarda. 31 Mart Kırşehir seçimleri anlık sonuçları, Kırşehir oy oranları, Kırşehir ilçe ilçe seçim sonuçları seçim özel sayfamızda.

Kırşehir'de CHP ve İYİ Parti Millet İttifakı çerçevesinde ortak oday gösterdi. AK Parti MHP ortaklığındaki Cumhur İttifakı ortak aday çıkarmadı. AK Parti Yaşar Bahçeci'yi aday gösterdi. MHP ise Onur Köksal ile yarıştı. 2019 Kırşehir seçim sonuçları, Kırşehir'de ittifak ve partilerin aldığı oy oranları dakika dakika Karar.com seçim özel sayfasında. 

KIRŞEHİR SEÇİM SONUÇLARI: HANGİ PARTİ ÖNDE?

Kırşehir'de Millet İttifakı CHP'li Selahattin Ekicioğlu belediye başkan adaylığı için yarıştı. Önceki seçimde kentte ipi göğüsleyen AK Parti'nin adayı ise Yaşar Bahçeci. 24 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin oy üstünlüğü sağladığı ve zafere ulaştığı Kırşehir'de portilerin oy oranı, kazanan adaylar seçim sayfasına yansıyor. İşte Kırşehir seçim 2019 için aşığıdaki linke tıklamanız yeterli.

Peki Kırşehir seçum sonuçlarını hangi parti ya da aday belirler. Kırşehir oy dağılımı ne olur. Tahminde bulunmak için önceki seçim sonuçlarına bakmakta fayda var. 

24 Haziren Kırşehir seçim sonuçlarına göre AK Parti yüzde 41.2 oy alda. CHP ise yüzde 25.6, MHP 16,9 oy çıkardı. İYİ Parti ilk seçiminde yüzde 10.1'e ulaşmayı başardı. HDP'nin oyu ise yüzde 4.7'de kaldı. Bu tablo AK Parti adayının şanslı olduğung österiyor. 

2014 Kırşehir seçim sonununa göre ise yine AK Parti'nin üstünlüğü dikkatlerden kaçmıyor. Kırşehir yerel seçimlerinde AK Parti adayı Yaşar bahçeci yüzde 42.18 ile seçilirken MHP adayı Arifg Ekici yüzde 30.9 oyla ikinci oldu. CHP adayı Deniz Akpınar ise yüzde 23.41 oy aldı. Bu tablonun 31 Mart akşamı da tekrarlaması muhtemel. Ancak Millet İttifakı'nın biraz daha şanslı olduğunu söylemek mümkün. 

19-03/22/ak-parti-yasar-bahceci.jpg
AK Parti adayı Yaşar Bahçeci.

KIRŞEHİR AK PARTİ ADAYI YAŞAR BAHÇECİ KİMDİR?

AK Parti 24 Haziran'da zafere ulaştığı Kırşehir'de Yaşar Bahçeci'yi aday gösterdi. Yaşar Bahçeci kimdir nerelidir? İşte detaylar...

1975 yılında Kırşehir’de doğdu. Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Kale Ortaokulu, Kırşehir Lisesi'nde devam etti. 1997 yılında Niğde Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı’nda Yüksek Lisansını tamamladı.

İş yaşamına Van ve Bitlis Bölgesinde şantiye şefi olarak başladı. Vatani görevini yaptıktan sonra yine aynı bölgedeki görevinin başına geçti. 2000 yılında Kırşehir’de mühendislik bürosunu açarak iş hayatına daha aktif olarak atıldı.

19-03/22/kirsehir.jpg

BAHÇECİ: KIRŞEHİR'İ SEVGİYLE İMAR ETTİK

Kırşehir, hayallerini gerçekleştirmek için 2009 yılında yola çıktığını anlatan Belediye Başkanı Bahçeci, “Kırşehir, için 2009 yılında yola çıkarak şehri yeniden imar ettik. ‘Şehrimi Seviyorum’ sözünü lafta bırakmayarak 10 yılda şehrimiz için üretken bir belediyecilik anlayışı sergileyerek 830 milyon liralık yatırım yaptık.”dedi.

Belediye kapısını Kırşehir’de sevgi ve muhabbetle açtığını anlatan Belediye Başkanı Bahçeci, “Ne mutlu bize milletimizin gönlüne girebilmişiz, gittiğimiz her yerde sevgi ve muhabbetle karşılaşıyoruz.

Kanalizasyon sıkıntısı olan bir şehir’de alt yapı dahil birçok probleme çözüm getirdik. Her sorunun odak noktasını tespit ederek yürüttüğümüz çalışmalarda başarıya da ulaştık. Mahalli İdareler seçimleri sonrasında da güçlenerek yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. “dedi.

Kırşehir, hayalleri noktasında 10 yıl önceki heyecanı hiç kaybetmediğini ifade eden Belediye Başkanı Bahçeci, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Kalkınma ve gelişim hızımız aralıksız devam edecek. Kırşehir’de her alanda devrim niteliğinde çalışmalarla şehrimizi imar ettik. Memleketimizin her meselesini gönlümüzde hissederek yaptığımız projelerimize halkımızda tam destek sundu. Bu destekle bizlerde ‘Memleket İşi Gönül İşi’ sloganı ile hareket ediyoruz. Diri olacak ve Kırşehir içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

19-03/22/selahattin-ekicioglu.jpg
Kırşehir'de Cumhur İttifakı CHP'li Selahattin Ekicioğlu ile seçime girdi.

KIRŞEHİR'DE MİLLET İTTİFAKININ ORTAK ADAYI SELAHATTİN EKİCİOĞLU

Kırşehir'de Cumhur İttifakı kurulmazken, birçok ilde olduğu gibi Millet İttifakı ortak adayını çıkardı. AK Parti'nin güçlü olduğu Kırşehir'de Cumhur İttifakı CHP'li Selahattin Ekicioğlu ile seçime girdi. Peki Selahattin Ekicioğlu kimdir, nerelidir? 

Selahattin Ekicioğlu, 3 Mart 1960'da Kırşehir'de çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Tahsilini Kırşehir'de tamamladı. 1970'li yıllarda babası ile birlikte bir kooperatif oluşumuyla inşaat sektörüne girdi. Ticari faaliyetlerini aile şirketi olarak devam ettiren Ekicioğlu, 1983'te şirket bünyesine ulusal ve uluslararası taşımacılık, yakacak ve inşaat malzemesi tedariki işini de ekledi.

1990'lı yılların başında otomotiv alanında da faaliyetlere başlayan Selahattin Ekicioğlu, tarım makineleri satışı; lastik, jant ve akü bayilikleri yaptı. İzmir'de Ekicioğlu Tarım adıyla tarım ilacı ve tohum distribütörlüğünü yürütmekte ve 1993'ten bu yana birçok ulusal, uluslararası zirai ilaç ve tohum markasının Ege Bölgesi dağıtımını yapmaktadır. Ekicioğlu Tarım; adına patentli birçok zirai ilacın üretimini de yapan Ekicioğlu, 2013 yılı Mayıs ayında Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildi.Evli ve üç çocuk babası olan Selahattin Ekicioğlu, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP Kırşehir Belediye Başkan adayı oldu.

Kesinleşen listelere göre Kırşehir'de siyasi partilerin belediye başkan adayları şunlar:

Adalet ve Kalkınma Partisi

Kırşehir merkez: Yaşar Bahçeci

Kaman: Necati Çolak

Mucur: Atılgan Yılmaz

Çiçekdağı: Hasan Hakanoğlu

Akpınar: Mustafa Karahan

Boztepe: Ramazan Aydın

Akçakent: Yılmaz Kılıç

Cumhuriyet Halk Partisi

Kırşehir merkez: Selahattin Ekicioğlu (Millet İttifakı)

Kaman: Aydın Yaman

Akpınar: Şükrü Turgut (Millet İttifakı)

Boztepe: Hüseyin Takan (Millet İttifakı)

Milliyetçi Hareket Partisi

Kırşehir merkez: Onur Köksal

Kaman: Kenan Elvan

Mucur: Hasan Hüseyin Köşker

Çiçekdağı: İsmail Deniz

Akpınar: Ramazan Atalay

Boztepe: Mustafa Ceylan

Akçakent: Ahmet Bozkurt

İYİ Parti

Kaman: Şuayip Ata

Mucur: Umut Şahin (Millet İttifakı)

Çiçekdağı: Ramazan Parlak (Millet İttifakı)

Akçakent: Uğur Aytekin (Millet İttifakı) 

Saadet Partisi

Kırşehir merkez: Yusuf Turan

Kaman: İsa Dinçer

Mucur: Ahmet Erganlı

Çiçekdağı: Hacı Doğan

Akpınar: Musa Bülbül

Boztepe: Hatice Günkızıl

Akçakent: Beytullah Zeki

Millet İttifakı'nın ortak aday (Selahattin Ekicioğlu) çıkardığı Kırşehir'de AK Parti Yaşar Bahçeci ile seçime girdi. Kırşehir seçim sonuçları 2019 için gözler sandıklarda. 31 Mart Kırşehir seçimleri anlık sonuçları, Kırşehir oy oranları, Kırşehir ilçe ilçe seçim sonuçları seçim özel sayfamızda.


 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN