Son dakika: Çankaya seçim sonuçları 2019: Yerel seçim Çankaya o oranları | 31 Mart seçim haberleri

Son dakika: Çankaya seçim sonuçları 2019: Yerel seçim Çankaya o oranları | 31 Mart seçim haberleri

31 Mart Çankaya seçim sonuçları merak ediliyor. Ankara'da en kritik noktalardan birisi Çankaya. AK Parti Çankaya'da Amber Türkmen'i, CHP ise Alper Taşdelen'i aday gösterdi. Türkiye'nin son yıllardaki en kritik seçimlerinden birisi olan 31 Mart yerel seçimleri için nefesler tutuldu. Ankara'da Cumhur İttifakı Millet İttifakı çekişmesi, büyükşehir belediye ile beraber Çankaya'da da kendisini hissettirecek. 31 Mart Çankaya seçim sonuçları, Çankaya'da adayların aldığı oy oranları, son dakika seçim gelişmeleri anlık olarak Karar.com seçim 2019 sayfasında.

Türkiye 31 Mart seçim sonuçlarına kilitlendi. Cumhur İttifakı mı Millet İttifakı mı kazanacak? 31 Mart Çankaya seçim sonuçları, Çankaya'da Ambet Rükmen ve Alper Taşdelen aldığı oy oranları, AK Parti CHP İYİ Parti MHP'nin oy ortalaması ve seçime dair tüm gelişmeler Karar.com sayfasında. Cumhur İttifakı (AK Parti - MHP) ile Millet İttifakı (CHP İYİ Parti) birçok il ve ilçede ortak adaylar çıkarttı. 31 Mart seçimleri Türkiye için kritik bir öneme sahip. İktidarın 'beka' sorunu olarak adlandırdığı, muhalefetin ise 'sadece bir belediye seçimi' diye nitelendirdiği yerel seçimlerde ittifak ve ortaklıklar kuruldu. İşte 31 Mart Çankaya seçim sonuçları...

31 MART ÇANKAYA SEÇİM SONUÇLARI: AMBER TÜRKMEN Mİ ALPER TAŞDELEN Mİ ÖNDE?

Ankara'da seçim sonuçları en çok merak edilen ilçelerden birisi de Çankaya. CHP oy oranlaırnı yüksek olduğu ilçede Alpet Taşdelen'i aday gösterdi. AK Parti ise Amber Türkmen ile Çankaya belediye başkanlığı için yarışacak.

ÇANKAYA SEÇİM SONUÇLARI CANLI TAKİP İÇİN TIKLAYINIZ

Çankaya 31 Mart seçim sonuçlarını, AK Parti ve CHP'nin aldığı oy oranlarını anlık olarak yukarıdaki bağlantıdan görebilirsiniz.

19-03/31/ankaya.png

24 Haziran'da yapılan genel seçimlerde Çankaya'da CHP yüzde 47.5, AK Parti yüzde 18, İYİ Parti yüzde 15, HDP yüzde 10.7, MHP yüzde 6.9 oranında oy aldı.

CHP'NİN ADAYI ''EN GENÇ DELEGE' ALPER TAŞDELEN

CHP 31 Mart seçimlerinde Çankaya'da Alper Taşdelen'i aday gösterdi. Oy oranınının yüğksek olduğu ilde aday çıkartan CHP'yi İYİ Parti seçmeni de destekleyecek. Alper Taşdelen kimdir, nerelidir?

19-03/31/alper-tasdelen.jpg

Alper Taşdelen, 1974 yılında Ankara Çankaya’da doğdu. Çankaya İlkokulu ve TED Ankara Koleji’ni bitirdi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. ABD’de Columbia Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler dalında yüksek lisans yaptı. 

New York eski Belediye Başkanı David Dinkins’tan “Çağdaş Belediyecilik ve Kent Yönetimi” dersi alarak, ders tezini “Kent Kalkınmasında Çağdaş Belediyeciliğin Rolü” konusunda yazdı. 

1996’da Sosyalist Enternasyonel’in 20. Kongresi’ne “en genç delege” olarak Erdal İnönü ve Deniz Baykal ile birlikte CHP delegesi olarak katıldı. Kanal D’de diplomasi ve siyaset muhabiri olarak iki yıl “gazetecilik” yaptı.Başbakan Bülent Ecevit’in kurduğu 57. Hükümet Dönemi’nde “Başbakan Müşavirliği” görevini üstlendi.

Ardından özel sektöre geçti ve on yıl çalıştığı Petrol Ofisi A.Ş.’de en son “Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı” görevini yürüttü. 2011 Genel Seçimleri’nde “CHP Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı” olarak seçimlere katıldı. 30 Mart 2014 yerel seçiminde CHP’den Çankaya Belediye Başkan adayı oldu.Dış politika ve siyaset alanlarında gazete ve dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde CHP Ankara Çankaya İlçe Belediye Başkan adayı oldu. Alper Taşdelen, evli ve iki çocuk babasıdır.

19-03/31/amber-turkmen-1554024621.jpg

AK PARTİ ÇANKAYA ADAYI AMBER TÜRKMEN OLDU

AK Parti 31 Mart seçimlerinde Çankaya'dan Amber Türkmen'i aday gösterdi. Cumhur İttifakı'nın diğer ortağı MHp Çankaya'da AK Parti adayını destekleyecek. Amber Türkmen kimdir, nerelidir?

Amber Türkmen, 26 Temmuz 1973 yılında Ankara'da doğdu. Evli ve 1 çocuk sahibidir. 1995 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Koro Ana Sanat Dalı Bölümünden mezun oldu. Ancak aynı anda Teori ve Kompozisyon Bölümlerini tam burslu, her dönem yüksek şeref öğrencisi olarak tamamladı.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun (TRT) 1995-1996 yılında açtığı sınavla TRT Ankara Radyosu Çoksesli Müzikler Müdürlüğünde Stajyer Ses Sanatçısı olmaya hak kazandı. "Koro Dünyası" ve "Yerle Gök Arasında" programlarının yapımcılığını da yapan Türkmen, 2009-2011 yıllarında TRT Ankara Radyosu İlk Kadın Müdürü olarak görev yaptı.

2011- 2014 yılları arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Eğitim ve Yayın Daire Başkanı görevlerinde bulundu. Bakanlıkta çalıştığı dönemde "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi", "Türkiye'de Aile Birliğinin Güçlendirilmesi ve Korunması Eylem Planı", "Trafik Dedektifleri Projesi", "Aile İçi Şiddet Eğitim Projesi", "Aile Değerlerinin Korunmasında Medyanın Rolü Eylem Planı" çalışmalarıyla birlikte, kadın, çocuk, engelli, toplumsal cinsiyet eşitsizliği, gönüllülük gibi alanlarda kamu spotu filmlerinin senaryo, çekim, gösterim ve eğitim çalışmalarında yer aldı.

Amber Türkmen, 2014 yılında TRT'ye dönerek TRT Radyo Dairesi ve Müzik Dairesi Başkanlıkları görevini yürüttü. Ayrıca, Radyo İzleme ve Araştırma Kurulu (RİAK) Yönetim Kurulu üyesidir. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti'den Ankara İli, Çankaya İlçesi Belediye Başkan adayı oldu.

MANSUR YAVAŞ: ANKARA EKONOMİSİ ÜRETİMLE KALKINACAK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, yıllar içinde Ankara’nın sorunlarının hiç değişmediğinin altını çizerek, kentin ekonomisinin üretimle kalkınacağını söyledi. 

CHP ve İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ortak adayı Mansur Yavaş, "Belediye başkanı yaşadığı kente değer katmalı, yaşam kalitesini yükseltmelidir. Günlük rutin işlerden uzaklaşıp, ortaya bir vizyon koyması gerekiyor" dedi.

Mansur Yavaş, seçim çalışmaları kapsamında Ankara Ticaret Borsası'nı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Mansur Yavaş, belediye başkanının vizyonu olması gerektiğini belirtti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın izne çıkarıldığını savunan Mansur Yavaş, "Ama suyumuz akıyor, belediyenin rutin bütün işleri devam ediyor. Böyle bakarsanız, belediye başkanına ihtiyaç yok. O yüzden önemli olan belediye başkanının vizyonu. Belediye başkanı yaşadığı kente değer katmalı, yaşam kalitesini yükseltmelidir. Günlük rutin işlerden uzaklaşıp ortaya bir vizyon koyması gerekiyor" dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN