Mansur Yavaş kimdir, kaç yaşında?

Mansur Yavaş kimdir, kaç yaşında?

2019 yerel seçimlerinde CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş, 1999-2009 yılları arasında Beypazarı Belediye Başkanlığı yaptı. 1986 yılında Nursen Yavaş ile evlendi ve iki kız çocuğu sahibi oldu. İşte biyografisi...

2009'da MHP'den ve 2014'te CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mansur Yavaş, 2019 yılında üçüncü kez aday olduğu ABB'ye CHP'den belediye başkanı seçildi. Siyasete olan ilgisi gençlik yıllarında başlayan Mansur Yavaş, ilk olarak Belediye Meclis üyeliği, daha sonra ilçe belediye başkanlığı yaptı.

MANSUR YAVAŞ KİMDİR?

23 Nisan 1955 tarihinde Ankara'nın Beypazarı ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Mezuniyetinden kısa bir süre sonra Nursen Yavaş ile nikah masasına oturdu. 1986 yılında Beypazarı'na döndü ve serbest avukatlık yapmaya başladı. 1989-1994 yılında Belediye Meclis Üyeliği yaptı. 1994 yılında Beypazarı Belediye Başkan Adayı oldu.

1999 yılında seçimleri yüzde 51 oy oranı ile kazandı ve Beypazarı Belediye Başkanı oldu. 2004 yılında TÜSİAV tarafından 'Yılın Belediye Başkanı' seçildi. 2009 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mansur Yavaş, yüzde 27'lik oy oranı ile dikkatleri üzerine çekti. 2014 yerel seçimlerinde CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Türkçe'nin korunması için gerçekleştirdiği çalışmalarla Türk Dil Kurumu tarafından onur ödülüne layık görüldü.

MHP'DEN CHP'YE GEÇTİ

Tarihi Beypazarı konaklarının restorasyonu ve binlerce yıllık Beypazarı tarihini koruma çalışmalarıyla '2001 Yılının En İyi Yerel Yöneticisi', 24 Eylül 2004 tarihinde TÜSİAV tarafından da 'Yılın Belediye Başkanı' seçildi. 18 Nisan 2004 seçimlerinde yüzde 55 oy oranı ve 11 bin oy alarak yeniden Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş, 29 Mart 2009 tarihinde yapılan olan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday oldu. Fakat yüzde 27 oy alarak rakipleri İbrahim Melih Gökçek ve Murat Karayalçın'ın ardından üçüncü sırada seçimi tamamladı.

Mansur Yavaş son olarak 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olarak gösterildi.

21 Aralık 2013 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye olan Mansur Yavaş, 2014 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarıştı ve aldığı yüzde 43 oyla Melih Gökçek'e ikinci kez kaybetti.

MANSUR YAVAŞ'IN EŞİ VE ÇOCUKLARI

Mansur Yavaş, bir akrabasının aracılığı ile tanıştığı eşi Nursen Yavaş ile 1986 yılında askerlik görevini tamamladıktan sonra dünyaevine girdi. Mansur Yavaş ile Nursen Yavaş çiftinin iki kızları vardır.

Muhafazakar ve 5 vakit namazını kılan bir ailede büyüdüğünü belirten Mansur Yavaş, kendisini verdiği bir röportajda şöyle anlatmıştı:

"Evimde namaz kılınır. Cumalara ve bazen sabah namazlarına giderim. Orucumu aksatmam. Beypazarı’nda 12 yıl avukatlık yaptım. Çocuklarıma düşkünüm. 2 kızım var. 10 yıl belediye başkanlığı yaptığım dönemde onlarla yeterince zaman geçiremediğim için pişmanım. Sonra bir baktım, evlenecek yaşa gelmişler, ıskaladığım için pişmanım.  Beşiktaşlıyım. Ankara’da Ankaragücü’nü destekliyorum. Gençlerbirliği’ne de sempatim var. Trakking ve spor seviyorum. Düzenli yürüyüş yapıyorum. Arkadaş canlısıyımdır. Yalan söyleyemem."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN