Son dakika! Etimesgut seçim sonuçları 2019: Yerel seçim Etimesgut oy oranları

Son dakika! Etimesgut seçim sonuçları 2019: Yerel seçim Etimesgut oy oranları

31 Mart Etimesgut seçim sonuçları anlık olarak haberimizde. 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'nin aday çıkarmadığı Etimesgut'ta MHP Enver Demirel, CHP Celal Çelik ile seçime girdi. İttifak yarışına sahne olan Etimesgut seçim sonucu partilerin oy oranı Karar.com seçim 2019 sayfasına dakika dakika yansıyor. Cumhur İttifakı adayı MHP'li Enver Demirel'i AK Parti seçmeni de destekleyecek. Millet İttifakı adayı CHP'li Celal Çelik'i İYİ Parti seçmeni de destekleyecek. Aynı zamanda ilçede aday çıkarmayan HDP'nin de Çelik'e oy vermesi bekleniyor. İşte 31 Mart Etimesgut partilerin oy oranları ve son durum.

31 Mart yerel seçimlerinin İstanbul ile beraber en kritik noktası başkent Ankara olacak. 2019 Etimesgut seçim sonuçları anlık olarak sayfamıza yansıyacak. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Mehmet Özhaseki Mansur Yavaş yarışı, Cumhur İttifakı Millet İttifakı oy oranlarını da ortaya çıkartacak. Ankara'da ilçe belediye seçimleri de büyük önem taşıyor. AK Parti'nin aday çıkarmadığı Etimesgut'ta MHP adayı Enver Demirel Cumhur İttifakı'ndan oy toplayacak. Millet İttifakı adayı CHP'li Celal Çelik'i İYİ Parti seçmeni desteklenecek. 

ETİMESGUT  SEÇUM SONUÇLARI CANLI TAKİP İÇİN TIKLAYINIZ

AK Parti Etimesgut'ta aday göstermedi. MHP'nin Ankara'da aday çıkardığı dört ilçeden birisi olan Etimesgut seçim sonuçları, partileirn aldığı oy oranları anlık olarak haberimizde. Cumhur İttifakı ortak adayı olan Enver Demirel mi önde yoksa Millet İttifakı adayı olan CHP'li Celal Çelik mi önde? Anlılk olarak yukarıdaki bağlantıdan sonuçlara ulaşabilirsiniz.

ETİMESGUT SEÇİM SONUÇLARI: MHP Mİ CHP Mİ ÖNDE?

Etimesgut'ta Cumhur İttifakı Millet İttifakı ortak adayları yarışacak. MHP Enver Demirel ile CHP ise Celal Çelik ile beleidye başkanlığı için oy toplayacak. 

19-03/31/etimesgut.png

24 Haziran seçimlerinde Etimesgut'ta AK Parti yüzde 35.7, CHP yüzde 26.8, İYİ Parti yüzde 15.6, MHP yüzde 13.8, HDP yüzde 6 oranında oy aldı.

MHP ETİMESGUT ADAYI ENVER DEMİREL KİMDİR?

Cumhur İttifakı Ankara Etimesgut'ta mevcut başkan Enver Demirel'i MHP adına aday gösterdi. Enver Demirel kimdir, nerelidiri soruları sorulmaya başlandı. İşte Enver Demirel'in biyografisi.

1961 yılında Ankara’da doğdu. 1968 yılından itibaren Etimesgut’ta ikamet etmektedir.

19-03/31/enver-demirel.png
Enver Demirel Etimesgut'ta mevcut belediye başkanlığını sürdürüyor

Siyasi hayatına Milliyetçi Hareket Partisi’nde başlamış, 1995-1999 yılları arasında Etimesgut İlçe Başkanlığı görevinde bulunmuştur. 5 yıllık görev süresi içerisinde, başarılı hizmetlere imza atmıştır. 28 Mart 2004 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimi’nde tekrar aday olmuş ve partisini başarı ile temsil etmiştir. Enver Demirel, 29 Mart 2009 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimleri’nde, Genel Başkan Sayın Devlet Bahçeli’nin takdirleri ve vatandaşların teveccühleri ile belediye başkanlığına üçüncü kez aday olmuş ve 5 yıl önce kaybettiği seçimi yeniden kazanmıştır.

30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde, belediye başkanlığına 4. kez aday olmuş, üst üste 2. kez seçilerek, 3. hizmet dönemine başlamıştır. Demirel, evli ve 3 çocuk babasıdır.

19-03/31/clal-celik.jpg
Celal Çelik bir dönem CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatlığını üstlendi

CHP ADAYI CELAL ÇELİK KİMDİR, NERELİDİR?

Cumhur İttifakı'nın kazanma ihtimalinin yüksek olduğu Etimesgut'ta CHP'nin adayı Celal Çelik oldu. Ankara Etimesgut İlçesi Belediye Başkan adayı Celal Çelik kimdir?

Celal Çelik, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1999 yılında hâkimlik sınavını kazanarak Kadıköy Hâkim Adayı olarak göreve başladı.

Çelik ardından, 2001 – 2005 yılları arasında Isparta merkez hâkimi, 2005 – 2007 yıllarında Kırıkkale/Delice Hâkimi ve İlçe Seçim Kurulu Başkanı, 2007 – 2008 yılları arasında Çankırı/ÇerkeşHâkimi olarak görev aldı. 2008 – 2011 yılları arasında Yargıtay Tetkik Hâkimi olarak görev yaptı. 12 Eylül 2010'da yapılan referandum sonrasında hakimlikten istifa ederek kısa süre sonra CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatlığını üstlendi.

ANKETLERDE MANSUR YAVAŞ ÖNDE

Peki Anketler 2019 Ankara seçim sonucu için ne diyor. Gezici Araştırma'nın anketine göre Cumhur İttifakı’nın desteklediği AK Partili Mehmet Özhaseki'nin, Mansur Yavaş'tan az bir farkla geride.

Kararsızların eşit şekilde dağılımının ardından Mansur Yavaş yüzde 49.8 oy alırken rakibi Cumhur İttifakı’nın adayı Mehmet Özhaseki yüzde 47.7'de kalıyor. 

Diğer anket sonuçlarında da Mansur Yavaş'ın Mahmet Özhaseki'ye üstünlüğü dikkat çekiyor. İşte 31 Mart Ankara yerel seçim anket sonuçları:

19-03/26/ankara-anket.png

Gezici Araştırma Mansur Yavaş yüzde 49.8 Mehmet Özhaseki yüzde 47.7 

ORC Araştırma Mansur Yavaş yüze 41.9, Mehmet Özhaseki yüzde 36.8,

Piar Araştırma Mansur Yavaş yüzde 41.7, Mehmet Özhaseki yüzde 35.8,

SAROS Araştırma Mansur Yavaş yüzde 46.2 Mehmet Özhaseki yüzde 37.9,

PollMark Araştırma yüzde 42.1 Mehmet Özhaseki yüzde 32,

AREA Araştırma yüzde Mansur Yavaş 51.2 Mehmet Haseki yüzde 45.5

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN