Murat Zorluoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor? AK Parti Trabzon Belediye Başkan adayı

Murat Zorluoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor? AK Parti Trabzon  Belediye Başkan adayı

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu kimdir? 1971 Trabzon doğumlu olan Murat Zorluoğlu'nun hayatı hakkında merak edilenleri haberimizde bulabilirsiniz. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler mezunu olan Zorluoğlu Elazığ Valiliği görevinden ayrılarak Trabzon Belediye Başkan adayı oldu. İşte AK Parti Trabzon adayı Murat Zorluoğlu hakkındaki tüm detaylar...

AK Parti Trabzon  Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor? AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Murat Zorluoğlu elazığ Valisi olarak görev yaparken 31 mart yerel seçimlerinde Trabzon Belediye Başkan adayı olmuştur. Trabzon doğumlu olan Zorluoğlu yurdun çeşitli yerlerinde görev yapmıştır. İşte, AK Parti Trabzon Belediye Başkanı Adayı Murat Zorluoğlu hakkında bilinmeyenleri...

 19-03/31/murat-zorluoglu-kimdir.jpg

MURAT ZORLUOĞLU KİMDİR?

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, 1971 yılında dünyaya geldi. İlk ve Ortaokulu Trabzon'da, liseyi Trabzon ve İstanbul'da tamamladı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden Mezun Oldu. Mülki idare mirliği mesleğine Trabzon kaymakam adayı olarak başladı. Mersin Gülnar Kymakamlığına atandı. Bingöl Genç Kaymakamlığı yaptı. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Olarak Atandı. Nottingham Üniversitesi (İngilizce), Kamu Yönetimi Bölümü'nde Yüksek Lisansını tamamladı.

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde sırasıyla Dış İlişkiler ve Projeler Daire Başkanlığı, İnceleme ve Soruşturma Daire Başkanlığı ile Mevzuat ve Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı görevlerini yürüttü. Local Authorities in Turkey(Türkiye'de Mahalli İdareler), adlı kitabı yayımlandı. 2012 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Strateji Geliştirme Başkanı ve Müsteşar Yardımcısı Olarak Görev Yaptı.2015 yılında Elazığ Valiliği görevine atandı. 2017 yılında Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı.

15.09.2012 tarihli ve 28412 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan müşterek kararname ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığına, Nisan 2013 tarihinden itibaren de bu Bakanlıkta müsteşar yardımcılığı görevine atandı. Bakanlar Kurulunun 16 Şubat 2015 tarihli ve 7295 sayılı Kararı ile Elazığ Valiliği görevine atanmış olup, halen bu görevi yürütmektedir.

EVLİ VE 3 ÇOCUK BABASI

2011 yılına yayınlanan Local Authorities in Turkey (Türkiye'de Mahalli İdareler) adlı kitabı ve Yeni Yerel Yönetimler Mevzuatı ve Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı adlı makalesi bulunan Murat ZORLUOĞLU, evli ve üç çocuk babası olup, çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN