Hüseyin Sözlü kimdir? Ne iş yapıyor? MHP Adana Belediye başkan adayı Hüseyin Sözlü'nün hayatı

Hüseyin Sözlü kimdir? Ne iş yapıyor? MHP Adana Belediye başkan adayı Hüseyin Sözlü'nün hayatı

Hüseyin Sözlü kimdir? Ne iş yapıyor? MHP Adana Belediye başkan adayı Hüseyin Sözlü'nün hayatı ve seçim vaadleri ile ilgili detaylar Adanalı seçenler tarafından merak ediliyor. İşte MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü hakkındaki ayrıntılar...

MHP Adana Belediye başkan adayı Hüseyin Sözlü kimdir? Adana'da kazandığı takdirde öğrencilerin belediye otobüslerine bedava bineceğini vaad eden Cumhur ittifakı ortak adayı Hüseyin Sözlü'nün nereli, kaç yaşında olduğuna dair detayları merak eden seçmenler için derledik. İşte 1965 doğumlü ziarat Mühendisi olan MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Hüseyin Sözlü'nün hayatı ve vaadleri...

HÜSEYİN SÖZLÜ KİMDİR?

1965 yılında Ceyhan’ın Çokçapınar Köyü’nde doğan Hüseyin Sözlü; ilköğrenimini köyünde, ortaöğrenimini ise Ceyhan Yaltır Kardeşler Ortaokulu ve Ceyhan Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladı. Daha sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne girerek 1989 yılında Ziraat Mühendisi olarak mezun oldu.

1992 yılında Ceyhan Ülkü Ocağı Başkanlığına seçilen Hüseyin Sözlü, 1997 yılında DSİ Kösreli İşletme ve Bakım Başmühendisliğine atandı. Ceyhan Ülkü Ocağı Başkanlığı ile DSİ’de Başmühendislik görevini sürdürmekle iken 1999 yılında bu görevlerinden istifa ederek Milliyetçi Hareket Partisi’nden Ceyhan Belediye Başkan adayı oldu. 18 Nisan 1999 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimini kazanarak Belediye Başkanı seçildi.

1999’dan bu yana aralıksız üç dönem Ceyhan Belediye Başkanlığı yapmış olan Hüseyin Sözlü, 2014 yılında ise Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Bunun yanı sıra Türkiye Mahalli İdareler İşveren Sendikası Genel Başkanlığı, Türkiye İşveren Sendikaları Yönetim Kurulu Üyeliği ve Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de yürütmüş olan Hüseyin Sözlü, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde Cumhur İttifakı’nın Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuştur. Evli ve üç çocuk babasıdır.

19-03/31/adana-huseyin-sozlu.jpg

BELEDİYE OTOBÜSÜ ÖĞRENCİYE BEDAVA OLACAK

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Sözlü, yeni hizmet döneminde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine belediye otobüsleriyle ücretsiz toplu taşıma hizmeti vereceklerini müjdeledi. Başkan Sözlü, “Öğrencilerimiz, okullarına gidip, gelirken klimalı, konforlu ve güvenli belediye otobüslerimizle ücretsiz yararlanacaklar” dedi.

13 ilçede Adana Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezleri'ni faaliyete geçirip, her yıl 11 bin öğrenciye ücretsiz kurslarla lise ve üniversite sınavlarına hazırlanma fırsatı sunduklarını hatırlatan Başkan Hüseyin Sözlü, kent genelindeki eğitim desteğine toplu taşıma hizmetini de dahil edeceklerini açıkladı.

Akıllı kent uygulaması, akıllı karta banka kredi kartlarından on-line dolum, bölgesel ulaşım rehberi, 225 belediye otobüsünde ücretsiz internet (wi-fi) kullanımı ve gezici akıllı kart işlem merkezi ile toplu taşıma hizmetinde kalite standartlarını sürekli yükselten Başkan Hüseyin Sözlü, şunları söyledi:
“Sosyal belediyeciliğin bir gereği olarak Türkiye'de en ucuz toplu taşıma hizmetini veren Adana Büyükşehir Belediyesi, yeni hizmet dönemimizde çocuklarının eğitim için her türlü fedakarlığı yapan dar gelirli vatandaşlarımızın destekçisi olmayı sürdürecektir. Belediye otobüslerimiz tüm hatlarda ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimizin tamamına ücretsiz toplu taşıma hizmetini verecektir. Yeni oluşacak Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'mizde bu konuda gerekli kararları alıp, Adanalı hemşehrilerimize yansıttığımız eğitim desteklerimize yenilerini ekleyeceğiz. ”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN