Zeydan Karalar kimdir? CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar'ın vaatleri

Zeydan Karalar kimdir? CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar'ın vaatleri

CHP Adana'da Seyhan Belediye Başkanı olan Zeydan Karalar'ı Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterdi. CHP Bursa'da, İzmir'de ve İstanbul'da kentlerin ilçe belediye başkanlarını aday gösterdi. Peki Zeydan Karalar kimdir? Zeydan Karalar nereli? Kaç yaşında? İşte 31 Mart yerel seçimlerinde CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar hakkındaki detaylar...

Yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar oldu. Seçim 2019'a İstanbul, İzmir ve Bursa'da olduğu gibi Adana'da mevcut ilçe belediye başkanlarını aday gösterdi. Seyhan Belediye Başkanı olan Zeydan Karalar kimdir?  Zeydan Karalar ne iş yapıyor? Nereli ve kaç yaşında? Zeydan Karalar, 19 yaşında Demokratik Sol Yüksek Öğrenim Derneğini kurarak Türk siyasetine erken yaşta dahil olan bir isimdir. Zeydan Karalar'ın özgeçmişine bakıldığında CHP'yle ilk temasının 1977-1980 yılları arasında CHP İl Gençlik Kolları Saymanlığı ve Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevleri olduğu görülüyor. İşte Adana Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar'ın hayatı ...

19-03/31/zeydan-karalar.jpg

ZEYDAN KARALAR KİMDİR? 

Zeydan ismi pek duyulmayan bir isim olarak anlamı merak ediliyor. Zeydan isminin anlamı arttıran, artan  ve ilerliyen anlamına gelmektedir. 

Zeyhan Karalar, 1958’de Adana’da doğdu. İlkokul, ortaokul, liseyi Adana’da okudu. 1977 yılında Demokratik Sol Yüksek Öğrenim Derneğini kurdu ve yönetim kurulu başkanlığını yaptı. 1977-1980 yılları arasında CHP İl Gençlik Kolları Saymanlığı ve Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı.

ZEYDAN KARALAR ÇALIŞMA HAYATI 

1980 yılında Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisliği’nden mezun oldu. 1981’de, 23 yaşında Makina Mühendisleri Odası Başkanlığı'na seçilerek Türkiye’nin en genç oda başkanı unvanını elde etti; 2 yıl bölge başkanlığı ve üst kurul (TMMOB) delegeliği yaptı.

1979-1985 yılları arasında Çukobirlik’te İplik İşletme Şefi olarak çalıştı. 1985-1991 yılları arasında Alman AEG ETİ Endüstri A.Ş’de Müşteri Hizmetleri Yöneticiliği yaptı. 1991-1996 yılları arasında Çukobirlik İplik Dokuma Fabrika Müdürü ve Teknik Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

1996-2007 yılları arasında Okan Tekstil A.Ş’de Genel Müdürlük yaptı. Kazakistan’da Okan-Antriko Entegre Tekstil Fabrikasını da kurdu ve Genel Müdürlüğü’nü yaptı. 2005 yılında kendi şirketi A-TEKS Mühendislik’i kurdu. 2008 yılında ise ikinci şirketi Başkent Pres’i kurdu. Şirketteki yönetimini sürdürürken siyasete de ara vermedi.

19-03/31/adana-zeydan-karalar-1554034987.jpg

İYİ PARTİ'DEN ZEYDAN KARALAR AÇIKLAMASI

İYİ Parti Adana İl Başkanlığı, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi sosyal medya hesabından Millet İttifakı'nın Adana adayı Zeydan Karalar'a destekleriyle ilgili açıklama yaptı.

İYİ Parti Adana İl Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Millet İttifakı olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Sayın Zeydan Karalar’dır" denildi.

İYİ Parti Adana İl Başkanlığı'nın açıklaması şöyle:

"Kamuoyuna duyurulur

Sosyal medyada Adana’da Millet İttifakı ve Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener aleyhinde çirkin propogandalar yapılmaktadır. Yapılan bu çirkin davranışları kınıyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti , Vatanımızın birlik ve beraberliği için CHP ve İYİ Parti arasında kurulan Millet İttifakımıza leke sürmek isteyenler amaçlarına ulaşamayacaktır.

Millet İttifakı olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Sayın Zeydan Karalar’dır.

İyi Parti olarak tüm teşkilatlarımız ve seçmenimiz Millet İttifakı adaylarımızı desteklemektedir.
Bilgilerinize."

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN