Vahap Seçer kimdir? CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer nereli, ne iş yapıyor?

Vahap Seçer kimdir? CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer nereli, ne iş yapıyor?

Mersin'de nefesler tutuldu. CHP Mersin’de Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Vahap Seçer ismini aday gösterdi. CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer olurken AK Parti MHP'nin adayı Hamit Tuna'yı destekliyor. İYİ Parti adayı olarak ismi açıklanan Burhanettin Kocamaz'ın geç başvurduğu için adaylığı kabul edilmemişti. Bu durumda Mersin adayı Vahap Seçer kimdir? Vahap Seçer'in hayatı ve ailesi ile ilgili detaylar haberimizde. İşte CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer nereli, ne iş yapıyor? sorularının yanıtı...

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer kimdir? Nereli? Ne iş yapıyor? Vahap Seçer, CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı seçimlerde diğer adaylarla yarışacak. İYİ Parti adayı Burhanettin Koçamaz geç başvurduğu  için aday gösterilememişti. 

19-03/31/vhap-secer-kimdir.jpg

VAHAP SEÇER KİMDİR? 

Vahap Seçer; 5 Ekim 1963 tarihinde Mersin ili Tarsus ilçesinde doğdu.

VAHAP SEÇER EĞİTİMİ

İlköğrenimini Tarsus'ta Hürriyet İlköğretim Okulu'nda, orta öğrenimini Cengiz Topel Lisesi'nde yapan Seçer, liseyi Adana'da Motor Teknik Lisesi'nde yüksek öğrenimini ise Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde tamamladı.

Kahramanmaraş Pazarcıklı bir ailenin çocuğu olan Meral Seçer ile evli olan Vahap Seçer 1991 ve 1996 doğumlu iki erkek evlat sahibidir.

Çocukluğunda kunduracı çırağı olarak çalışma hayatına başlayan Vahap Seçer, üniversite eğitimi sürecinde mesleğiyle ilgili alanlarda çalışıp eğitimini tamamlamıştır.

VAHAP SEÇER'İN SİYASİ HAYATI 

Seçer, 24 yaşında iken Seçer Tarım ve Yağ Sanayi AŞ'yi 1987 yılında kurmuştur. Seçer, genç yaşlarında ilgi duyduğu siyasette Demokratik Sol Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi İl ve İlçe Örgütlerinde ilçe başkanlığı ve Yönetim Kurulu üyeliği de dahil, birçok kademede görev almıştır.

CHP'de Kurultay Delegeliği, Parti Meclisi Üyeliği de yapan Vahap Seçer; 2007 yılında gerçekleştirilen Genel Seçimi için partisinin Mersin'de yapmış olduğu Ön Seçim Yoklaması'nda 1. Sıradan çıkarak milletvekili adayı olarak girmiş ve 23. Dönem Mersin Milletvekili olmuştur. Seçer, daha sonra 2011 Genel Seçiminde de CHP Mersin Milletvekili olarak TBMM'de görev yapmıştır.

19-03/31/burhanettin-kocamaz.jpg

BURHANETTİN KOÇAMAZ KİMDİR? 

Burhanettin Kocamaz, 1955 yılında Tarsus'un Nacarlı Köyü'nde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Tarsus'ta tamamladı. 1972 yılında Gazi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'ne girerek 1977 yılında mezun oldu. 1977-1978 yıllarında İskenderun Demir Çelik Fabrikası Kalite Kontrol Laboratuvarlar Müdürlüğü'nde çalıştı. 1980 öncesi Tarsus Endüstri Meslek Lisesi Kimya Bölümü'nde, askerlik dönüşü de Cengiz Topel Lisesi'nde Kimya öğretmenliği yaptı. Bu arada 1983-1985 yıllarında Ankara Hukuk Fakültesi'ne devam etti. Ancak mazeretinden dolayı ayrıldı.

Daha sonra özel bir dershanede öğretmen ve ortak olarak 5 yıl çalıştı. Bu arada 1987 yılında Kocamazlar Tarım Ltd. Şti.'ni kurarak zirai ilaçlar bayii olarak ticarete atıldı. 1992 yılında MHP Tarsus İlçe Teşkilatı yönetimine girdi ve basın sözcüsü oldu.

27 Mart 1994 tarihinde MHP'den Tarsus Belediye Başkanı adayı olarak girdiği seçimleri kazandı. 1999, 2004 ve 2009 seçimlerinde aynı başarıyı göstererek 4 dönem belediye başkanı olarak görev yaptı. 2014 yılında MHP'den bu kez Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan ve kazanan Başkan Kocamaz, halen bu görevini sürdürmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN