Ayfer Yılmaz kimdir? Demokrat Parti Mersin Belediye Başkan adayı Ayfer Yılmaz ne kadar oy aldı?

Ayfer Yılmaz kimdir? Demokrat Parti Mersin Belediye Başkan adayı Ayfer Yılmaz ne kadar oy aldı?

Ayfer Yılmaz kimdir? Demokrat Parti Mersin Belediye Başkan adayı Ayfer Yılmaz ne kadar oy aldı? Mersin adayı Ayfer Yılmaz nereli, kaç yaşında? İşte 31 Mart yerel seçimlerinde Mersin Belediye başkan adayı hakkında merak edilen detaylar...

Demokrat Parti'nin Mersin adayı Ayfer Yılmaz oldu. İYİ Parti adayı Burhanettin Kocamaz'ın adaylığı geç başvurduğu için kabul edilmeyince gözler ayfer Yılmaz'a çevrildi. 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde Ayfer Yılmaz, Demokrat Parti'den Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı oldu. Peki Ayfer Yılmaz kimdir? Ayfer Yılmaz nereli, kaç yaşında ve ne iş yapıyor? İşte Burhanettin Kocamaz'ın da desteklediği ayfer Yılmaz'ın hayatı hakkındaki detaylar...

19-03/31/ayfer-yilmaz-kimdir.jpg

AYFER YILMAZ KİMDİR? 

Ayfer Yılmaz, 1956 yıında Ankara'da dünyaya geldi. 1978 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Maliye Bölümü'nü bitirdi Bonn Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müşavir Yardımcılığı, Hazine Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcılığı, Hazine Müsteşarlığı, Dünya Kalkınma Bankası, Asya Kalkınma Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, İslam Kalkınma Bankası Türkiye Başkanlığı, XX. ve XXI. Dönem İçel (Mersin) Milletvekilliği ile Devlet Bakanlığı yapmıştır. 2002-2009 Başkent Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi Genel Sekreterliği görevini yürütmüştür. Okan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Danışma Kurulu üyesidir.

19-03/31/ayfer-yilmaz-biurhanettin-kocamaz.jpg

BURHANETTİN KOCAMAZ'DAN AYFER YILMAZ AÇIKLAMASI

Demokrat Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı eski devlet bakanı Ayfer Yılmaz olacak.

Açıklamayı yapan Burhanettin Kocamaz "İYİ Parti'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Devlet eski Bakanı Ayfer Yılmaz olacak, kendisini destekliyorum" dedi.

Mersin'de basın toplantısı düzenleyen Kocamaz şunları kaydetti: 

"Bu memlekette demokrasiye sahip çıkacak, ülkeyi bugün yaşanan Mersin odağındaki bu kumpasların önüne geçerek bu badireyi atlatacak elbette yiğit, cesur, memleket, demokrasi sevdalıları vardır. İnşallah bugün bu konuyla ilgili hepinizin ve Türkiye'nin çok yakından tanıdığı değerli bir devlet adamı, bu ülkeye hizmeti geçmiş, bu ülkede ekonomiden sorumlu devlet bakanlığı yapmış Sayın Ayfer Yılmaz, bu işi sahiplenmiştir."

YSK, Burhanettin Kocamaz'ın Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olamayacağına ilişkin Mersin İl Seçim Kurulu kararına, Demokrat Partinin yaptığı itirazı reddetmişti.

Mersin'de aday gösteremeyen İYİ Parti, Demokrat Parti'nin adayını destekleyecek.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN