Bala seçim sonuçları: Ankara Bala'da hangi parti önde? 2019 Bala seçim sonuçları

Bala seçim sonuçları: Ankara Bala'da hangi parti önde? 2019 Bala seçim sonuçları

31 Mart Bala seçim sonuçları, Bala'da AK Parti - İYİ Parti - HDP oy oranları anlık olarak haberimizde. Ankara'nın kritik noktalarından birisi olan Bala'da AK Parti Ahmet Buran'ı aday gösterdi. CHP'nin aday çıkarmadığı Bala'da İYİ Parti adyaı Necati Deli'yi destekleyecek. HDP ise kendi adayı Bülent Akbaş'ı çıkardı. Türkiye 31 Mart seçimlerine odaklandı. Birçok il ve ilçede Cumhur İttifakı Millet İttifakı çatısı altında ortak aday çıkartan partiler, belediye başkanlık seçimleri için kıyasıya yarışıyor. 31 Mart Bala seçim sonuçları haberimizde.

Ankara'daki oy potansiyeli ile yerel seçim sonuçlarını etkileyecek öneme sahip olan Bala yerel seçim sonuçlarını anlık olarak haberimizde görebilirsiniz. Türkiye'nin sandıklara kilitlendiği saatlerde gözler bu ilçeye de çevrildi. 31 Mart Bala seçim sonuçları için AK Parti Ahmet Buran, İYİ Parti Necati Deli, HDP ise Bülent Akbaş ile seçime girdi. CHP ise Bala'da aday çıkarmadı. 2019 Bala seçim sonuçları, Bala'da adayların aldığı oy oranları, 2019 yerel seçimlerine dair son dakika gelişmeleri anlık olarak güncellenen haberimizde.

Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı Türkiye genelinde birçok il ve ilçede ortak adaylar çıkartarak seçime girdi. Son dakika yerel seçim haberleriyle kararar.com seçim 2019 sayfasına yansıyor.

BALA SEÇİM SONUÇLARI CANLI TAKİP İÇİN TIKLAYINIZ

Yukarıdaki linkten tüm il ve ilçeleri olduğu gibi Bala yarışını da dakika dakika takip edebilirsiniz.

19-03/31/bala.png
2018 yapılan 24 Haziran seçimlerinde Bala'da AK Parti yüzde 45.8, CHP yüzde 23.7, CHP yüzde 11.6, İYİ Parti yüzde 9.3, HDP yüzde 8.3 oranında oy aldı.

19-03/31/ahmet-buran.png

AK PARTİ BALA'DA AHMET BURAN'I ADAY GÖSTERİ

AK parti, oy oranının yüksek olduğu Bala'da beldiye başkan adayı olarak Ahmet Buran'ı gösterdi. Ahmet Buran'ı MHP seçmeni destekleyecek. Ahmet Buran kimdir, nerelidir?

26 Ağustos 1967 tarihinde Ankara'nın Bala İlçesinde dünyaya geldi. İlkokulu Keçiören Ufuktepe'de, lise eğitimini Aydınlıkevler Ticaret Lisesi'nde, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde de lisans eğitimini tamamladı.

1992 yılında Devlet İstatistik Enstitüsü'nde iş hayatına başladı. 1997 ile 2000 yılları arasında nüfus tespit çalışmasında kontrolör, Keçiören ilçe sorumlusu, Konya Yunak ve Çeltikci ilçe danışmanlığı, Adıyaman, Rize, Bursa illeri kontrolörlük görevlerinde yer aldı. 2001 yılında tarım sayımı kapsamında Afyon'a bağlı 10 ilçe sorumlusu Yalova ve ilçeleri sorumlusu, ayrıca 45 il ve ilçede nüfus sayımı, bina sayımı, sanayi sayımı TEFE, TÜFE çalışmalarında kontrolörlük ve organizasyon çalışmaları yaptı.

2002’den 2006 yılına kadar İstatistik Spor Kulübü başkanlığını yürüttü. 2003 yılında Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nda yönetim kurulu üyeliğine getirildi. 2003’de DİE Eskişehir Bölge Müdürlüğü'ne bölge müdür yardımcısı ve bölge müdür vekili olarak atandı. 2004 yılında Eskişehir Bölge Müdürlüğü'nün kapanması nedeniyle Kastamonu'ya kurucu bölge müdürü olarak başladı. 2005 yılında Ankara Atatürk öğrenci yurduna müdür yardımcısı oldu. 2007 yılında Tahsin Banguoglu öğrenci yurduna yurt müdürü olarak atandı.

Ahmet Buran, 2002 yılında Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yönetim kurulu üyeliği ve 2008 yılında YURTKUR Spor Kulübü yönetim kurulu üyeliğine seçildi. 2010-2011 sezonunda amatör ligde maç denetçiliği görevinde bulundu. 2011-2015 yılları arasında Balalılar Derneği yönetim kurulu üyeliği yaptı. Buran, Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yönetim kurulunda başkan yardımcısı, YURTKUR spor kulübü genel sekreteri, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu denetim kurulu üyeliği, TFF üst klasman temsilcisi, Türkiye Hokey Federasyonu yönetim kurulu üyesi görevlerini halen sürdürüyor.

Ahmet Buran, evli ve 2 çocuk sahibidir.

MİLLET İTTİFAKI ADAYI MANSUR YAVAŞ BALA'DA KONUŞTU

'Millet ittifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mansur Yavaş, 31 Mart yerel seçimine yönelik çalışmaları kapsamında, Bala ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı.

Yavaş'a, Belediye Başkanı adayı İYİ Parti'li Necati Deli ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç eşlik etti. Yavaş, otobüs üzerinden toplanan kalabalığa hitap etti. Bala ve Gölbaşı arasında bin kilometrelik alanda sulu tarıma geçeceklerini belirten Yavaş, bu projeyi göreve geldikleri takdirde, en kısa zamanda hayata geçireceklerini kaydetti. Proje için gerekli çalışmayı yaptıklarını belirten Mansur Yavaş, "Bunları proje olarak görmüyorlar. Gölbaşı'na 'Mavi Plaj' yapacaklarmış. İş yerleri kapanırken, bu kadar vatandaş işsiz gezerken, bu projeler uygun projeler değil" dedi.

Ankara'yı Ankaralı başkanın yönetmesi gerektiğini savunan Yavaş, "Bugün rakibimin yine bir demeci var. Diyor ki '1950'den beri Ankara'da Ankaralı belediye başkanı yok'. Problem bu işte. Şimdi var ve olacak" diye konuştu.

Mansur Yavaş, miting sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. Rakibi AK Partili Mehmet Özhaseki'nin "Helal oylarımızı kimseye kaptırmamak için çalışacağız. Onların oylarını zaten istemeyiz, bize haram ne lazım" açıklaması hatırlatılan Yavaş "Kendisine sormak lazımdır. Kötü söz sahibine aittir" dedi.

ANKARA SEÇİM ANKETİNDE KİM ÖNDE?

Ankara'da Cumhur İttifakı AK Parti adayı Mehmet Özhaseki %48,6 oy oranı ile birinci sırada. ORC anketinde Mansur Yavaş'ın oy oranı ise  %47,9 olarak görülüyor.

 

19-03/31/anket.jpg

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN