Keçiören anlık seçim sonuçları: 2019 Keçiören AK Parti İYİ Parti oy oranları

Keçiören anlık seçim sonuçları: 2019 Keçiören AK Parti İYİ Parti oy oranları

Türkiye yerel seçim sonuçlarına kilitlendi. Keçiören yerel seçim sonuçları, Keçiören'de AK Parti İYİ Parti oy oranları anlık olarak Karar.com'da. 31 Mart Keçiören'de AK Parti Turgut Altınok, İYİ Parti ise Güçlü Şenel ile seçime girdi. Türkiye son yılların en kritik seçimlerinden birisi için sandık başında. 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlarını belirlemek için milyonlarca seçmen sandığa gitti. Seçimin Ankara'daki kritik noktalarından birisi olan Keçiören'de AK Parti Turgut Altınok, İYİ Parti Güçlü Şenel ile seçime girdi. 31 Mart Keçiören seçim sonuçları, Keçiören'de partilerin aldığı oy oranları anlık verilerle Karar.com seçim 2019 sayfasında.

2019 Keçiöğren seçim sonuçları, Keçiören'de partilerin aldığı oy oranları anlık verilerle güncellenen sayfamız Karar.com'da. Türkiye, son yıların en kritik seçimlerinden birisi olan 31 Mart yerel seçimleri için sandığa gitti. Keçiören'de AK Parti Turgut Altınok, İYİ Parti Güçlü Şenel belediye başkanlığı için yarıştı. Sonuçların merakla beklendiği Ankara'da Cumhur İttifakı Millet İttifakı oy oranlarıyla beraber, Keçiören seçim sonuçları da yazımızda olacak. 

KEÇİÖREN SEÇİM SONUÇLARI: AK PARTİ Mİ İYİ PARTİ Mİ ÖNDE?

Keçiören'de AK Parti adayı Turgut Altınok'u MHP seçmeni de destekledi. CHP ise aday çıkarmadığı Keçiören'de İYİ Parti Güçlü Şenel'i destekledi. Keçiören seçim sonuçları, parti ve adayların aldığı oy sonuçları, grafik ve haritalar ile 2019 Keçiören sonuçları Karar.com seçim 2019 sayfasında.

Aşağıdaki linkten tüm il ve ilçeleri olduğu gibi Sincan yarışını da dakika dakika takip edebilirsiniz.

KEÇİÖREN SEÇİM SONUÇLARI CANLI TAKİP İÇİN TIKLAYINIZ

19-03/31/kecioren.png
24 Haziran'da Keçiören'de AK Parti yüzde 46.1, CHP 20.7, MHP yüzde 14.8, İYİ Parti yüzde 12, HDP yüzde 4.5 oranında oy aldı

AK PARTİ'NİN KEÇİÖREN ADAYI TURGUT ALTINOK KİMDİR?

Seçimin en kritik noktalarından birisi olan Keçiören'de Ak Parti Turgut Altınok'u aday gösterdi. MHP de AK Parti adayını seçimde destekledi. Peki Turgut Altınok kimdir, nerelidir_? İşte deraylar...

1957 yılında Ankara'nın Bala İlçesinde doğdu. İlkokulu Keçiören Fevzi Atlıoğlu İlkokulu'nda, ortaokulu ve liseyi, Keçiören Kalaba Lisesi'nde tamamladı. Yükseköğrenimini Azerbaycan da Hukuk üzerine yaptı. Türkiye - Azerbaycan ilişkilerine olan katkılarından dolayı Azerbaycan Vektör Uluslararası İlim Merkezi tarafından 'fahri doktora' unvanı bulunuyor.

19-03/31/turgut-altinok.jpg
Keçiören AK Parti adayı Turgut Altınok, AK Parti'nin kurucları arasında yer alıyor

Turgut Altınok, 3 dönem Keçiören Belediye Başkanlığı görevini üstlendi. Genç yaşlardan itibaren Ülkü Ocaklarında görevler almaya başladı ve 25 yaşındayken Milliyetçi Çalışma Partisi Keçiören İlçe Başkanlığına getirildi. Ardından Ankara İl Başkanlığı ile Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği'ne seçildi. 12 Eylül Darbesi sonrasında MHP'de Genel Sekreterlik yaptı, 30 Mart 1994 Yerel Seçimlerinde MHP'den Keçiören Belediye Başkanı seçildi. Ardından partisinden istifa ederek 18 Nisan 1999'daki Yerel Seçimlerinde Fazilet Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanı seçildi. 

28 Şubat sürecinde Fazilet Partisi'nin kapanmasıyla AK Parti'nin kurucuları arasına girdi. 28 Mart 2004 Yerel Seçimleriyle de AK Parti'den Keçiören Belediye Başkanı seçildi. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde ise Büyük Birlik Partisi'nden Keçiören Belediye Başkan adayı olmuştu. 

Turgut Altınok, evli ve dört çocuk babasıdır. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti'den Ankara İli, Keçiören İlçesi Belediye Başkan adayı oldu.

19-03/31/guclu-senel.jpg
İYİ Parti adayı Şenel'e CHP seçmeni de destek verdi

KEÇİÖREN'DE MİLLET İTTİFAKI ADAYI İYİ PARTİLİ GÜÇLÜ ŞENEL

Millet İttifakı, Keçiören 31 Mart seçimlerinde İYİ Partili Güçlü Şenel'i aday gösterdi. CHP ve İYİ Parti'nin yanı sıra HDP'nin de Şenel'e oy vermesi bekleniyor. Güçlü Şenel kimdir?

Şenel, 5 Eylül 1963 tarihinde Keçiören Köşk mahallesinde dünyaya geldi. Aslen Bayburtlu'dur. Evli ve üç çocuk babasıdır. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Keçiören'de tamamladı. 1984 yılında Erzurum Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun oldu. 1985-1986 yılları arasında vatani görevini yedek subay olarak yaptı. 1989 yılında Keçiören sürücü kursunu kurarak ticari hayatına başladı. 1994 yerel seçimleri sonrasında Park ve Bahçeler Müdürlüğü yaptı.

1996 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Siyasi Hayatı: 2007'de yılında Milliyetçi Hareket Partisi’nde siyasete başladı. 2009 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Keçiören Belediye Başkan aday adayı oldu. 2010 yılında Milliyetçi Hareket Partisi Keçiören İlçe Başkan Vekili olarak yönetime girdi. 2014 Yerel seçimlerinde Keçiören Belediye Başkan aday adayı oldu. 2017’de İyi Parti Kurucu Keçiören İlçe Başkanı olarak atandı.

ANKETLERDE MANSUR YAVAŞ ÖNDE

Peki Anketler 2019 Ankara seçim sonucu için ne diyor. Gezici Araştırma'nın anketine göre Cumhur İttifakı’nın desteklediği AK Partili Mehmet Özhaseki'nin, Mansur Yavaş'tan az bir farkla geride.

Kararsızların eşit şekilde dağılımının ardından Mansur Yavaş yüzde 49.8 oy alırken rakibi Cumhur İttifakı’nın adayı Mehmet Özhaseki yüzde 47.7'de kalıyor. 

Diğer anket sonuçlarında da Mansur Yavaş'ın Mahmet Özhaseki'ye üstünlüğü dikkat çekiyor. İşte 31 Mart Ankara yerel seçim anket sonuçları:

19-03/26/ankara-anket.png

Gezici Araştırma Mansur Yavaş yüzde 49.8 Mehmet Özhaseki yüzde 47.7 

ORC Araştırma Mansur Yavaş yüze 41.9, Mehmet Özhaseki yüzde 36.8,

Piar Araştırma Mansur Yavaş yüzde 41.7, Mehmet Özhaseki yüzde 35.8,

SAROS Araştırma Mansur Yavaş yüzde 46.2 Mehmet Özhaseki yüzde 37.9,

PollMark Araştırma yüzde 42.1 Mehmet Özhaseki yüzde 32,

AREA Araştırma yüzde Mansur Yavaş 51.2 Mehmet Haseki yüzde 45.5

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN