Ayaş seçim sonuçları: 31 Mart Ayaş'ta hangi parti önde | Adayların oy oranları

Ayaş seçim sonuçları: 31 Mart Ayaş'ta hangi parti önde | Adayların oy oranları

31 Mart Ayaş seçim sonuçları, Ayaş'ta AK Partili Burhan Demirbaş, CHP'li Ali Başkaraağaç oy oranları ve seçime dair son gelişmeler haberimizde. 2019 yerel seçimlerinin en kritik noktalarından birisi olan Ankara.Türkiye 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere odaklandı. Belediye başkanlarının yeniden belirleneceği yerel seçimlerde AK parti, MHP, CHP ve İYİ Parti ortak adaylar çıkartarak seçime giriyor. Ankara'da büyükşehir belediyesi için Mehmet Özhaseki - Mansur Yavaş heyecanı yaşanırken, Ayaş'ta da AK Parti - CHP adayları belediye başkanlığı için yarışacak. 31 Mart Ayaş seçim sonuçları, Ayaş'ta partilerin aldığı oy oranları grafik ve tablolarla an be an güncellenen sayfamız Karar.com'da.

Türkiye yerel seçimlere gidiyor. 31 Mart Ayaş seçim sonuçları, Ayaş'ta Burhan Demirbaş - Ali Başkaraağaç oy oranları, AK Parti CHP, İYİ Parti MHP'nin oy ortalaması ve seçime dair tüm gelişmeler haberimizde. 31 Mart seçimleri Türkiye için kritik bir öneme sahip. AK Parti'nin oy potansiyelinin yüksek olduğu Ayaş'ta Burhan Demirbaş'ı aday gösterdi. Ali Başkaraağaç'ı aday gösteren CHP'yi ittifak ortağı İYİ Parti'nin yanı sıra HDP seçmeninin de desteklemesi bekleniyor. İşte 31 Mart Ayaş seçim sonuçları...

31 MART AYAŞ SEÇİM SONUÇLARI: AK PARTİ Mİ CHP Mİ ÖNDE?

31 Mart Ayaş seçim sonuçları anlık olarak haberimizde olacak. AK Parti CHP adaylarının belediye başkanlığı için yarışacağı Ayaş yerel seçim sonuçları grafik ve tablolarla anlık olarak güncellenen Karar.com sayfasında olacak.

AYAŞ SEÇUM SONUÇLARI CANLI TAKİP İÇİN TIKLAYINIZ

Yukarıdaki bağlantıdan anlık verilerle güncellenen sayfamızda 31 Mart Ayaş seçim sonuçlarını takip edebilirsiniz.

 19-03/31/ayas.png

24 Haziran Ankara/Ayaş seçim sonuçları ve partilerin oy oranı dağılımı

24 Haziran genel seçimlerinde Ayaş'ta AK Parti yüzde 42.4, CHP yüzde 30.8, MHP 12.4, İYİ Parti yüzde 9.7, HDP yüzde 3.1 oranında oy almıştı.

AK PARTİ'NİN AYAŞ ADAYI BURHAN DEMİRBAŞ

31 Mart yerel seçimlerinin kıran kırana geçeceği Ankara'da ilçe seçimleri de büyük önem taşıyor. Ayaş'ta AK Parti belediye başkan adayı olarak Burhan Demirbaş'ı gösterdi. Peki Burhan Demirbaş kimdir, nerelidir?

19-03/31/ak-parti-burhan-demirbas-1554018861.jpg
AK Parti'de Ayaş'ta mevcut belediye başkanı Burhan Demirbaş'ı yeniden aday gösterdi

AK Parti Ayaş Belediye Başkan adayı Burhan Demirbaş 1951 yılında Ankara'nın Ayaş ilçesinde dünyaya geldi. İlköğretim mezunu olan Demirbaş hayatını çiftçilik ve ticaretle uğraşarak geçirdi. Evli ve üç çocuk babasıdır. 1984-1989 yılları arasında Anavatan Partisinden Oltan Belediye Başkanlığı yaptı. 1994-2004 yılları arası Anavatan Partisinden Ayaş İl Genel Meclis Üyeliği, 2004-2009 yılları arasında Ak Partiden Ayaş İl Genel Meclis Üyeliği yaptı.

2009-2014 yılları arasında Ak Partiden Oltan Belediye Başkanlığı yaptı. 2014 yılı Mahalli İdareler Seçimlerinde Ayaş'tan Ak Parti Ayaş Belediye Meclis Üyeliğine seçilerek, Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi oldu. 22 Haziran 2017 tarihinde Ayaş Belediye Meclisi toplantısında yapılan oylama ile Ayaş Belediye Başkan Vekilliği görevine 11 Belediye Meclis Üyesinin oyları (oybirliği) ile seçilmiştir.

19-03/31/ayas.jpg
CHP'nin adayını Ayaş'ta İYİ Parti seçmeni de destekleyecek

CHP'DE AYAŞ'TA ALİ BAŞKARAAĞAÇ'I ADAY GÖSTERDİ

CHP'nin Ayaş Belediye Başkan Adayı Ali Başkaraağaç oldu. Peki Ali Başkaraağaç kimdir, nereldiri? İşte detaylar...

1962'de Ankara’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. CHP Gençlik Kolları Başkanlığı, CHP Çankaya İlçe Teşkilatı Yönetimi, CHP Kurultay Delegeliği ile CHP Ayaş İlçe Başkanlığı görevlerini yerine getirdi. 2004 Yerel Seçimlerinde CHP Ayaş Belediye Başkanlığını kazandı. 

Uzun süre ticaretle ilgilendi. 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde, Cumhuriyet Halk Partisi Ankara 3. Bölge Bölgesi, 4'üncü sıradan milletvekili adayı oldu. 

Ali Başkaraağaç, evli ve 2 çocuk babasıdır. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP'den Ankara İli, Ayaş İlçesi Belediye Başkan adayı oldu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN