Özel’den maden faciası sonrası tepki: “Kolay ölümler ülkesi olmaktan kurtulmak istiyoruz”

Özel’den maden faciası sonrası tepki: “Kolay ölümler ülkesi olmaktan kurtulmak istiyoruz”

YENİ Parti lideri Özgür Özel, Zonguldak’ın Kilimli ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamanın ardından iş cinayetlerine tepki gösterdi. Hayatını kaybeden madenciler için başsağlığı dileyen Özel, “Kolay ölümler ülkesi olmaktan kurtulmak istiyoruz” diyerek, madencilerin güvenli koşullarda çalıştığı ve alın terinin karşılığını aldığı bir Türkiye için mücadele edeceklerini söyledi.

Zonguldak’ın Kilimli ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamanın ardından YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özel, hayatını kaybeden madenciler için başsağlığı dilerken, yaralılara acil şifa dileğinde bulundu. Madenlerde yaşanan ölümlere ve iş güvenliği sorunlarına tepki gösteren Özel, önlenebilir kazaların ve iş cinayetlerinin sona ermesi gerektiğini vurguladı.

“ÇOK CANIMIZI YİTİRDİK, ÇOK YUVAYA ATEŞ DÜŞTÜ”

Özel, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Zonguldak’ın Kilimli ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden emekçilerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Maden ocaklarında çok canımızı yitirdik, çok yuvaya ateş düştü. Artık, gelişmiş ülkelerin geride bıraktığı önlenebilir kazaların, iş cinayetlerinin yaşandığı, ‘kolay ölümler ülkesi’ olmaktan kurtulmak istiyoruz. Madencilerin iş güvenliğinin sağlandığı, alın terinin karşılığını aldığı bir Türkiye için mücadele etmeye devam edeceğiz. Hepimizin başı sağ olsun.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN