Mamak seçim sonuçları: 31 Mart Mamak'ta hangi parti önde | Adayların oy oranları

Mamak seçim sonuçları: 31 Mart Mamak'ta hangi parti önde | Adayların oy oranları

31 Mart Mamak seçim sonuçları, Mamak'ta partilerin aldığı oy oranları anlık olarak haberimizde. 2019 yerel seçimlerinde gözler Ankara ve İstanbul'da olacak. Büyükşehir seçimlerinin yanı sıra 31 Mart Ankara ilçe seçim sonuçları da heyecanla bekleniyor. Mehmet Özhaseki Mansur Yavaş yarışının ilçelerdeki rekabete yansıması da bekleniyor. Mamak'ta AK Parti Murat Köse, CHP ise Adnan Demirci ile seçime girdi. 31 Mart Mamak seçim sonuçları, Mamak'ta AK Parti CHP oy oranları, yerel seçime dair son dakika gelişmeleri haberimizde.

Türkiye 31 Mart yerel seçimlerine odaklandı. Ankara'da sonucu en çok merak edilen ilçelerden birisi olan Mamak'ta seçim sonuçları, partilerin oy oranları haberimizde olacak. 31 Mart Mamak seçimlerine AK Parti Murat Köse, CHP Adnan Demirci ile yarışa girdi. Mamak'ta AK Parti'yi MHP, CHP'yi ise İYİ Parti destekleyecek. Aday çıkarmayan HDP'nin de CHP'yi desteklemesi bekleniyor. Ankara seçim sonuçları, Mamak'ta AK Parti ve CHP'nin aldığı oy oranları, 2019 yerel seçim son dakika haberleri an be an güncellenen sayfamız Karar.com'da.

MAMAK SEÇİM SONUÇLARI: MAMAK'TA HANGİ PARTİ ÖNDE?

Mamak'ta Cumhru İttifakı (AK Parti MHP) AK Parti adayı Murat Köse'yi destekleyecek. Millet İttifakı (CHP İYİ Parti) ise Adnan Demirci'ye oy verecek. Büyükşehir belediyesi için Mehmet Özhaseki Mansur Yavaş'ın yarıştı Ankara'da ilçe seçim sonuçları da büyük önem taşıyor. İşte 2019 Mamak seçim sonuçları.

19-03/30/mamak.png
24 Haziran seçimlerinde Mamak'ta AK Parti yüzde 40.8, CHP yüzde 29.3, MHP yüzde 13.2, İYİ Parti yüzde 8.9, HDP yüzde 6.4 oranında oy aldı. Bu tabloya bakıldığında AK Parti adayı Murat Köse'nin Mamak'ta zafere yakın olduğu görülüyor.

AK PARİ MAMAK ADAYI MURAT KÖSE KİMDİR?

AK Parti Mamak'ta Murat Köse'yi belediye başkan adayı gösterdi. Ankara'da ilçe seçim sonuçları, Ankara Büyükşehir Belediye seçim sonuçları kadar önem taşıyor. Murat Köse kimdir nerelidir?

Murat Köse, Mamak'da doğdu (1968). İlk, orta ve lise öğrenimini, halen de yaşadığı Abidipaşa'da tamamladı. Aslen Ankara Şereflikoçhisar'lıdır.

19-03/30/murat-kose.jpg
Mamak'ta AK Partili Murat Köse'yi MHP seçmeni de destekleyecek

Lisansını Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği Bölümünde, Yüksek Lisansını Selçuk Üniversitesi Siyaset Bilimi alanında “Başkanlık Sistemi” çalışmasıyla tamamladı. Doktora öğrenimini Ankara, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde “Kent Sosyolojisi ve Kentsel Dönüşüm” alanında sürdürüyor.

AK Parti, Mamak İlçe Teşkilatında başladığı teşkilat çalışmalarına AK Parti, Çankaya İlçe Başkan Yardımcısı olarak devam etmiş, 2003-2009 yılları arasında AK Parti, Ankara İl Teşkilatı’nda 1. ve 2. Olağan Kongreleriyle yönetim kurulu üyesi, 2014 yılında AK Parti, Ankara İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.

2009-2014 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Altındağ Belediyesi 1. Sıra Meclis Üyeliği, Encümen Üyeliği ve Komisyon Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

19-03/30/mamak.jpg

MAMAK ADAYI DEMİRCİ HALKLA BULUŞTU

CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Adnan Demirci, Cengizhan Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Sandık güvenliğine vurgu yapan Demirci, “Sizlerden ricam 31 Mart günü ilk önce sandık başına gidip oyunuzu kullanacaksınız, akşam ise sandıkların peşine düşeceğiz, sadece sakin olacağız. Bizi tahrik edecekler, sakın tahriklere gelmeyin. Gelen anketlerin hepsinde de öndeyiz sayın Mansur Yavaş da önde, ben de öndeyim. Mamak’ı 650 bin vatandaşın kökenine bakmadan bana oy verdi, vermedi demeden yöneteceğiz” dedi.

ANKETLERDE MANSUR YAVAŞ ÖNDE

Peki Anketler 2019 Ankara seçim sonucu için ne diyor. Gezici Araştırma'nın anketine göre Cumhur İttifakı’nın desteklediği AK Partili Mehmet Özhaseki'nin, Mansur Yavaş'tan az bir farkla geride.

Kararsızların eşit şekilde dağılımının ardından Mansur Yavaş yüzde 49.8 oy alırken rakibi Cumhur İttifakı’nın adayı Mehmet Özhaseki yüzde 47.7'de kalıyor. 

Diğer anket sonuçlarında da Mansur Yavaş'ın Mahmet Özhaseki'ye üstünlüğü dikkat çekiyor. İşte 31 Mart Ankara yerel seçim anket sonuçları:

19-03/26/ankara-anket.png

Gezici Araştırma Mansur Yavaş yüzde 49.8 Mehmet Özhaseki yüzde 47.7 

ORC Araştırma Mansur Yavaş yüze 41.9, Mehmet Özhaseki yüzde 36.8,

Piar Araştırma Mansur Yavaş yüzde 41.7, Mehmet Özhaseki yüzde 35.8,

SAROS Araştırma Mansur Yavaş yüzde 46.2 Mehmet Özhaseki yüzde 37.9,

PollMark Araştırma yüzde 42.1 Mehmet Özhaseki yüzde 32,

AREA Araştırma yüzde Mansur Yavaş 51.2 Mehmet Haseki yüzde 45.5

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN