Antalyaspor'da Ersun Yanal dönemi

Antalyaspor'da Ersun Yanal dönemi

Antalyaspor, tecrübeli teknik adam Ersun Yanal ile 3.5 yıllık prensip anlaşma sağladı.

Transferi değerlendiren Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor Basın Sözcüsü Murat Süğlün, "Fikirlerimizin örtüşmesi bu anlaşmanın uzun yapılmasının en büyük nedenlerinden biri" dedi.

Tamer Tuna’nın istifasının ardından teknik direktör arayışlarını sürdüren Fraport TAV Antalyaspor, tecrübeli teknik adam Ersun Yanal ile prensipte 3.5 yıllığına anlaştı. Sözleşmedeki son pürüzlerin giderilmesinin ardından resmi açıklamanın yapılacağı belirtildi.

İhlas Haber Ajansı'na (İHA) açıklamalarda bulunan Murat Süğlün, Yanal’ın bugün takımla birlikte ilk antrenmanına çıkıp futbolcularla tanışacağını ifade ederek, "Türk futbolunda büyük hizmetleri olan, gerek milli takım düzeyinde gerek büyük futbol kulüplerinde emeği çok geçen, bizim inandığımız, güvendiğimiz ve birlikte uzun yıllar yol alıp başarılar elde etmek istediğimiz bir hocamız. Bizim gelecekle ilgili planlamamızda fikirlerimizin örtüşmesi bu anlaşmanın uzun yapılmasının en büyük nedenlerinden biri. Hem taraftarlarımıza hem Antalyaspor’a hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.

Milli maç arası nedeniyle lige verilen aradan dolayı izne çıkan kırmızı-beyazlılar, bugün tekrar top başı yapacak. Süper Lig'in 8 haftasını 9 puanla tamamlayan Antalya ekibi, Yanal ile birlikte puan cetvelinde üst sıralara çıkmayı hedefliyor.

ERSUN YANAL'IN KARİYERİ

58 yaşındaki Ersun Yanal, son olarak Fenerbahçe’yi çalıştırmıştı. Yanal kariyerinde Denizlispor, Yeni Salihlispor, Ankaragücü, Gençlerbirliği, A Milli Futbol Takımı, Manisaspor, Trabzonspor, Eskişehirspor ve Fenerbahçe'yi çalıştırmış, 2014 yılında Fenerbahçe ile Süper Lig şampiyonluğu yaşamıştı.

SÜPER LİG'DE ERKEN YAPRAK DÖKÜMÜ

Süper Lig'de teknik direktör değişimine giden takım sayısı 8. hafta sonunda 5'e ulaştı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle küme düşme uygulamasının kaldırılması sonrası bu sezon 21 takımla oynanan ligde şu ana kadar Fraport TAV Antalyaspor, Trabzonspor, Hes Kablo Kayserispor, Kasımpaşa ve Gençlerbirliği kulüpleri teknik direktör değişimine gitti.

Trabzonspor'da gönderilen Eddie Newton'un yerine Abdullah Avcı getirildi. Hes Kablo Kayserispor'da da Bayram Bektaş'ın görevini son verilirken, Samet Aybaba ile anlaşmaya varıldığı açıklandı.

Fraport TAV Antalyaspor'da Tamer Tuna, Kasımpaşa'da Mehmet Altıparmak ve Gençlerbirliği'nde Mert Nobre ile yollar ayrılırken, bu kulüpler henüz yeni teknik direktörlerini belirlemedi.

Öte yandan, İttifak Holding Konyaspor'da teknik direktör Bülent Korkmaz'la  sezon başı henüz maça çıkmadan yollar ayrılmış ve yerine İsmail Kartal getirilmişti.

GEÇEN SEZON 13 TEKNİK ADAM DEĞİŞMİŞTİ

Süper Lig'de 18 takımın mücadele ettiği 2019-2020 sezonunda 13 kulüp teknik adamını değiştirmişti.

Beş kulübün teknik adam değişikliğine gitmediği sezonda toplam 33 teknik direktör görev yaptı.

Galatasaray'da Fatih Terim, Medipol Başakşehir'de Okan Buruk, Alanyaspor'da Erol Bulut, Gaziantep FK'de Marius Sumudica ve Demir Grup Sivasspor'da Rıza Çalımbay, başladıkları sezonu tamamlayan teknik adamlar oldu.

EN İSTİKRARLISI FATİH TERİM

Galatasaray'ı çalıştıran Fatih Terim, Süper Lig'de en istikrarlı teknik adam konumunda bulunuyor.

Tecrübeli teknik adam, 21 Aralık 2017'de dördüncü kez sarı-kırmızılı takımın teknik direktörlük koltuğuna oturdu. Terim, bin 56 gündür bu görevini sürdürüyor.

İstikrar konusunda Fatih Terim'i, geçen sezonun başında göreve başlayan Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk ile Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica takip ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN