Apple merakla beklenen iPhone 12'yi tanıttı

Apple merakla beklenen iPhone 12'yi tanıttı

Teknoloji devi Apple, merakla beklenen yeni amiral gemisi iPhone 12'yi tanıttı. 5G teknolojisini destekleyen yeni iPhone ABD'de 799 dolardan satışa sunulacak.

ABD merkezli teknoloji firması Apple’ın iPhone serisinin yeni modeli olan iPhone 12 ailesi tanıtıldı. Tanıtım Apple Park’ta yapıldı.

Siyah, beyaz, mavi, yeşil ve kırmızı renk seçenekleriyle satışa sunulacak iPhone 12, OLED özellikli 6.1 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip.

telefon5.jpg

DÜŞMELERE KARŞI 4 KAT DAHA DAYANIKLI

iPhone 12’de yer alan Ceramic Shield ile birlikte Corning iş birliğiyle geliştirilen sağlam cam yer alıyor. Bu cam düşmelere karşı dört kat daha fazla dayanıklılık sunuyor.

Apple’ın CEO’su Tim Cook, iPhone 12 modellerinde 5G teknolojisinin yer alacağını açıkladı. Apple, 5G konusunda rakipleri Samsung, Huawei, LG ve diğerlerinin gerisinde kalmıştı.

iphone1.jpg

FİYATI BELLİ OLDU

İlk model iPhone 12 799 dolar, iPhone 12 mini modeli ise 499 dolar başlangıç fiyatıyla satışa çıktı.

iphone-12.jpg

iPhone 12 Pro adıyla duyurulması beklenen diğer modelin ise 999 dolar başlangıç fiyatıyla satışa sunulacağı tahmin ediliyor.

Sosyal medyada yer alan bilgilere göre teknoloji uzmanları, şirketin yeni telefonların kenarlarında bulunan anten bölgesiyle 5G teknolojisine geçeceğini öne sürüyor.

telefon2.jpg

KAMERA ÖZELLİKLERİ

Geniş ve ultra geniş açılı çift arka kamera kullanılan iPhone 12'de birinci kamera normal açı sunarken ikinci kamera ise geniş açı özelliğine sahip. iPhone'un geliştirilen ön kamerası ise 12 MP çözünürlük sunuyor. Telefonda ana kamera videoda 4K 60 fps çözünürlük sunarken ön kamera ise 4K 30 fps video kayıt özelliğine sahip.

Telefonun ön kamerası iPhone 11'de olduğu gibi ağır çekim özelliği ile geliyor. Telefonda yine bir önceki modelinde olduğu gibi,  Smart HDR ve gelişmiş gece modu özelliği de yer alıyor.

iPhone 12 ile birlikte Gece Modu, her iki kamerada da kullanılabiliyor. Bu sayede loş ışıkta bile geniş açılı fotoğraflar çekilebiliyor.

ADAPTÖR VE KULAKLIK YOK

Daha önceki modellerin aksine iPhone 12 ile adaptör ve kulaklık gelmeyeceği belirtildi. Cihaz, kablosuz şarj dünyasında yepyeni bir çağın başlangıcı olan MagSafe özelliğine sahip.

IPHONE 12 MİNİ

Lansmanda ayrıca iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max modelleri de tanıtıldı.

Yeni iPhone ailesinin en küçüğü iPhone 12 Mini’nin 5.4 inç BOE üretimi Super Retina XDR OLED ekranı 1080 x 2340 piksel çözünürlüğe sahip. Bu modelde kullanıcıların fark edeceği asıl önemli özellik ise, iPhone 12 Mini’nin daha küçük çentiğe sahip olması.

5.4 inçlik iPhone 12 Mini’nin arkadaki iki kamerası 12 Megapiksel ana arka kamera ve 12 Megapiksel ultra geniş açı lense sahip. Gece modunu önceki seride iyileştiren Apple, yeni iPhone’larda film çekimlerinde kullanılan bir yöntem olan Smart HDR 3 teknolojisini kullanıyor.

IPHONE 12 PRO

iPhone 12 Pro ise, gümüş, uzay grisi, altın ve yeni pasifik mavisi renk seçeneklerine sahip. Cihaz, 6.1 inç boyutunda özel OLED teknolojisi ile güçlendirilmiş Super Retina XDR ekran ile birlikte geliyor.

IPHONE 12 PRO MAX

iPhone 12 Pro Max ise tıpkı 12 Pro gibi Super Retina XDR ekrana ve özel OLED teknolojisine sahip. Boyutu ise 6.7 inç.

iPhone 12 ve iPad Air 4. Nesil’de de kullanılan A14 Bionic çipi bu cihazda da kullanılıyor.

FİYATLARI NE KADAR?

iPhone 12 mini 699, iPhone 12 799, iPhone 12 Pro 999 ve iPhone 12 Pro Max 1099 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN