Apple 'planlı eskitme'yi itiraf etti

Apple 'planlı eskitme'yi itiraf etti

Dünyaca ünlü teknoloji devi Apple, eski iPhone modellerini kasıtlı olarak yavaşlattığını kabul etti. Şirket konuyla ilgili açılan davada 113 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

ABD'li teknoloji devi Apple, telefonları kasıtlı olarak yavaşlattığı iddiasıyla açılan davada 113 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Kaliforniya Başsavcısı Xavier Becerra, yaptığı açıklamada, Apple'ın eski iPhone modellerinin ömrünü kısaltmak için kasten yavaşlatmakla suçlandığı davada uzlaşmaya varıldığını duyurdu.

APPLE 113 MİLYON DOLAR ÖDEYECEK

Başsavcı Becerra, söz konusu davada varılan uzlaşma uyarınca Apple'ın 113 milyon dolar ödeyeceğini belirtti.

Apple'ın 2016'daki yazılım güncellemesinin eski iPhone modellerinin performansını düşürdüğünü kabul ettiği bilgisi paylaşıldı.

DAHA ÖNCE DE KABUL ETMİŞTİ

Martta da benzer bir davada 500 milyon dolar ödemeyi kabul eden şirket, yavaşlatmaların "beklenmedik şekilde kapanmaların önüne geçmek" amacıyla yapıldığını iddia etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN