Art Basel Hong Kong’a virüs molası

Art Basel Hong Kong’a virüs molası

Çin'de otaya çıkan ve dünyaya hızla yayılan koronavirüs sanatıda etkisi altına aldı. Asya’nın en prestijli sanat fuarı 2020 Art Basel Hong Kong koronovirüs nedeniyle gelecek yıla ertelendi.

SALİHA SULTAN

Koronovirüs haberlerinden sonra dünyanın 30’u aşkın ülkesinden fuara katılacak birçok sanat galerisinin iptal baskısına maruz kalan fuarın Mart’ta yapılması planlanıyordu. Fuarın organizatörü MCH Group önceki gün yaptığı açıklamada ‘Virüs tehlikesi ve fuara katılacak sanat galerilerinin seyahatini sınırlayan ciddi lojistik zorluklar’ nedeniyle fuarı gelecek yıla ertelediklerini duyurdu. 

Fuarın küresel direktörü Marc Spiegler de “Fuarın bölgenin kültürel sahnesinde ve hem Asya’da hem de dünyadaki galerilerimiz için oynadığı önemli rolün farkındayız. Ekibimiz, Mart ayındaki etkinliğin başarılı olmasını sağlamak için yoğun zaman ve çaba harcadı. Ne yazık ki, yeni koronavirüsün salgını ve hızlı yayılması durumu kökten değiştirdi” dedi. Asya direktörü Adeline Ooi ise fuarın 2021’de gerçekleştirileceğine söz verdi. Fuarın gelecek yıl  25-27 Mart tarihleri ?arasında yapılanması planlanıyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN