Corona virüs nasıl anlaşılır? Corona virüs belirtileri

Corona virüs nasıl anlaşılır? Corona virüs belirtileri

Çin’de ortaya çıkan ve hızla yayılan corona virüsü vatandaşlarımızda endişeye neden oluyor. Önlemler alınsa da virüs nedeniyle ölü sayısı artmaya devam ediyor. Peki corona virüsün belirtileri nelerdir? İşte detaylar…

Çin’de aralık ayında ortaya çıkan corona virüsü yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Çin dışında 17 ülkede daha görülen bu virüse karşı önlemler alınıyor. Zatürreye benzer belirtiler gösteren bu virüsün belirtileri merak ediliyor. İşte corona virüsün belirtileri…

CORONA VİRÜSÜ

Corona virüsü insan ve kuşlar gibi memelilerde hastalıklara neden olan bir virüstür. Corona virüsü aralık ayında Çin’in Wuhan kentinde zatürre olan bir hastada yapılan test sonrası ortaya çıktı. Salgını araştıran sağlık komisyonu ekibi başkanı virüsün insandan insana bulaşmasını doğruladı. Virüs Çin’in ardından 25 ülkeye daha yayıldı. Çin genelinde vaka sayısı 11 bin 791’e ulaştı. Dünyayı sarsan bu virüs resmi kayıtlara göre 250’den fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Korona virüsü tanısı yapılan testlerin ardından konuyor. Yapılan kan testi ile kanda titer seviyesi 3 bin 200’ün üzerindeyse hastalık şüphesi artıyor. Hastalıkla ilgili en korkutan durum ise hastalığın tedavisinin daha olmamasıdır. Hastalık sonrası bağışıklık sistemini güçlendirici ilaçlar kullanılıyor ancak bu ilaçlar kesin çözüm sağlamıyor.

BELİRTİLERİ NELERDİR?

Solunum rahatsızlığı,
Karın bölgesinde şişme,
Yüksek ateş,
İştahsızlık,
Ani kilo kaybı,
Görme problemleri.

20-02/07/coronavirusjpgg.jpg

TÜRKİYE’DE CORONA VİRÜS

Corona virüsün yayılmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. Koca, 13 bin yolcunun tarandığını ve yolcularda herhangi bir şüpheli duruma rastlanılmadığını açıkladı. Bakan Koca, Türkiye’de corona virüsü tanısı alan hasta olmadığını belirtti.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜNÜN TAVSİYELERİ

Dünya Sağlık Örgütü, solunum yolu enfeksiyonlarının bulaşma riskini azaltmak için bazı tavsiyelerde bulundu.

-Enfeksiyon bulunan kişilerle temastan kaçınmak,
-Hasta kişiler ile temas sonrası sık sık el yıkamak,
-Öksürürken diğer insanlarla mesafe korunmalı, ağız ve burun kapatılmalı, eller yıkanmalı ve tek kullanımlık mendil kullanılmalı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN