Artvin'de yaşayan 116 yaşındaki Fatma Akyüz koronavirüsü atlattı

Artvin'de yaşayan 116 yaşındaki Fatma Akyüz, yakalandığı koronavirüsü sadece öksürük şikayetiyle atlattı. Akyüz, sağlığının sırrının köyle yaşamak olduğunu söyledi.

Artvin merkeze bağlı Dokuzoğul köyünde yaşayan 116 yaşındaki Fatma Akyüz, koronavirüsü yendi. Sağlığına kavuşan 11 çocuk ve 31 torun sahibi Fatma Akyüz, virüsü sadece öksürük şikayetiyle atlattığını belirtti. Vakalar arttıktan sonra kent merkezindeki çocuklarının yanına giden Fatma Akyüz, bir süre sonra rahatsızlandı ve hastaneye kaldırıldı.Hastanade yapılan test ise pozitif. "Allah bana uzun ömür verdi ve yaşadım, şükürler olsun." diyen Akyüz, uzun ve sağlıklı yaşamanın sırrının köyde yaşamak olduğunu söyledi. 

Annesinin gençliğinde zorluklar çektiğini söyleyen Müşerref Polat, "Eskiden bahçede çalışırdı, hayvanlarımız vardı, onlarla ilgilendirdi. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarımızdan etlik keserdik. Bolca kavurma yapardık, tenekelere doldurduk ve kış boyunca yerdik. Bal, süt, yoğurt, tereyağı, ayran gibi doğal ürünler yerdik. O yüzden annem de çok sağlıklı." ifadelerini kullandı. 
 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir