Aşı çalışmalarına katılan gazeteci koronavirüse yakalandı

Aşı çalışmalarına katılan gazeteci koronavirüse yakalandı

Aşı çalışmalarında gönüllü olan ve ilk doz aşıyı yaptıran gazeteci Kemal Öztürk koronavirüse yakalandı. Öztürk yaptığı açıklamada koronaya yakalanmasının aşı çalışmalarıyla ilgisi olmadığını söyledi.

Koronavirüs aşı çalışmalarında gönüllü olan gazeteci Kemal Öztürk koronavirüse yakalandı.

Sosyal medya hesabı üzerinden bugünkü yazısını paylaşan Öztürk, "Covid testim pozitif çıktı. Sağlık durumum gayet iyi. Evde karantina sürecine geçtim. Aşı çalışmalarında gönüllü olup, ilk doz aşıyı yaptırdığımdan, durumu biraz açıklamam icap eder. Zira Covid olmamın aşı çalışmalarına negatif etki yapmasını istemem." ifadelerine yer verdi.

17 ARALIK'TA AŞI OLDU

Habertürk'teki yazısında 3. faz aşı çalışmaları için gönüllü olduğunu ve 17 Aralık'ta aşı olduğunu belirten Öztürk, iki gün sonra bazı yan etkiler görüldüğünü ifade etti.

Öztürk, bunun üzerine 22 Aralık tarihinde yaptırdığı koronavirüs testinin ise pozitif çıktığını duyurdu.

İlk doz aşı olmasının ardından koronaya yakalanmasıyla ikinci dozu olamayacağını belirten Öztürk, “aşının işe yaramadığı” gibi spekülasyonlara neden olmak istemediğini yazdı.

"PLASEBO MU AŞI MI BİLMİYORUM"

Öztürk daha sonra yaptığı açıklamada yazısına açıklık getirerek 3.Faz gönüllüsü olarak aşı olup olmadığını bilmediğini söyledi. 

Öztürk şöyle konuştu: "Plasebo mu aşı mı olduğunu bilmiyorum. Doktor da bilmiyor. Plasebo da olsa biz buna aşı dediğimiz için aşı dedim. Klinik çalışmalarda gönüllü olanlarından bazılarının korona olduklarını açıkladıklarını biliyoruz.1 doz aşının koruma, aşının iyileştirme engelleme etkisi yok. 14 gün sonra ikinci doz aşı yapılıyor antikor oluşması daha fazla hızlansın diye."

TÜRKİYE'DE SON DURUM

22 Aralık Salı gününün koronavirüs tablosuna göre, bir gün içinde yapılan 192 bin 316 testle birlikte toplam test sayısı 22 milyon 827 bin 953’e ulaştı.

24 saatte semptom gösteren 3 bin 309 hastayla birlikte 19 bin 256 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2 milyon 62 bin 960’a çıktı. Can kaybı da 251 artarak 18 bin 602’ye yükseldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN