Prof. Dr. Orhan Kural koronavirüse yenildi

Son dakika haberi... Koronavirüs nedeniyle 9 Aralık'tan bu yana yoğun bakımda tedavi gören Prof. Dr. Orhan Kural, 70 yaşında hayatını kaybetti.

İlk olarak Aralık 2019'da Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bir sağlıkçı daha hayatını kaybetti.

Prof. Dr. Orhan Kural, koronavirüs nedeniyle 28 Kasım'da kaldırıldığı 9 Aralık'tan beri de yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

VASİYETİ BELLİ OLDU

Kural'ın ölmeden önce kamera karşısına geçerek vasiyetini okuduğu ortaya çıktı. "Bunu dinliyorsanız ben bu hayatta değilim artık" diye başlayan videoda Kural,  "Cenazeme kürk giyenler ve faal avcılar gelmesin, canlı çiçek istemiyorum" diyerek kurduğu müzenin devam etmesini, 800 ağaçlı çiftlliğinin yerinde devam etmesini istediğini söyledi. 

CEM YILMAZ'DAN PAYLAŞIM

Türkiye'de sigara karşıtlığı ve gezi kitaplarıyla bilinen Kural, komedyen Cem Yılmaz'la yaşadığı tartışmalarla da gündeme geliyordu. Cem Yılmaz, Kural'ın ölümünün ardından Twitter hesabından başsağlığı dileğinde bulunarak "Yıllardır aramız pek iyi olmasa da Orhan Kural'a çok üzüldüm. Huzur içinde yatsın sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum" mesajını paylaştı.

ORHAN KURAL KİMDİR?

1950’de İstanbul'da doğan Orhan Kural, ortaöğrenimini Kadıköy Maarif Koleji'nde bitirdikten sonra 1972 yılında İTÜ Maden Fakültesi'nden mezun oldu. 1973 yılında burslu okuduğu New York Columbia Üniversitesi'nden Maden Yüksek Mühendisi, Eylül 1978 yılında da ‘Doktor’ unvanı alan Orhan Kural, İTÜ'ye son 9 seneyi bölüm başkanı olmak üzere tam 44 sene hizmet verdi. 

Birçok ülkeyi tanıttığı 17 gezi kitabı ve Bu Kitap Başka isminde bir de anı kitabı bulunan Orhan Kural, Matematik kitabını 2004’te yayınladı. Türkiye'nin farklı bölgelerinde ve yurt dışında 42 kişisel fotoğraf sergisi açan Orhan Kural, üniversiteler, ilk ve orta dereceli okullar, belediyeler, valilikler, silahlı kuvvetler, sanayi kuruluşları, yurtlar, huzurevleri, polis meslek yüksekokulları, halk eğitim merkezleri, hastaneler, siyasi parti merkezleri, müftülükler, değişik derneklerde ve halka açık yerlerde 81 il ve ayrıca 60'a yakın ülkede çevre bilincine odaklanan 6 bine yakın konferans verdi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN MESLEK HASTALIĞI TALİMATI

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, sağlık çalışanlarının umutla beklediği yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) 'meslek hastalığı' sayılmasını içeren yeni düzenlemenin bir an evvel Meclis'e getirilmesi talimatını vermişti.

orhan-kural-kimdir-1.jpeg

BAKANLIKTAN 'MESLEK HASTALIĞI' GENELGESİ

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs tanısıyla tedavi görürken yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının 'meslek hastalığı' ya da 'vazife malulü' hükümlerinden faydalanmalarına ilişkin genelge yayımladı. Genelgeyle, Kovid-19’dan dolayı hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının yakınlarına aylık bağlanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN