Pandemide 302 sağlık çalışanı koronavirüse yenildi

Pandemide 302 sağlık çalışanı koronavirüse yenildi

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede büyük başarı gösteren sağlık çalışanlarından acı haberler gelmeye devam ediyor. Türk Tabipleri Birliği (TTB), Kovid-19 nedeniyle 302 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini duyurdu.

Son bir yıldır Türkiye ve dünyanın gündeminden hiç düşmeyen Kovid-19 salgını can almaya devam ediyor. Bu süreçte büyük fedakarlıkla salgınla mücadele eden çok sayıda sağlık çalışanı yaşamını yitirdi. TTB'nin açıklamasına göre, bugüne kadar 302 sağlık çalışanı hayata gözlerini yumdu.

Konuyla ilgili rakamları paylaşan, TTB, "Her geçen gün her geçen dakika #Ölüyoruz #Yönetemiyorsunuz" dedi.

TTB, 28 Aralık tarihine kadar 302 sağlık çalışanının Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiği duyurdu. En çok ölümlerin İstanbul'da yaşandı bunu Ankara, İzmir ve Diyarbakır izledi.

TTB, akşam saatlerinde 302 sağlık çalışanının meslek grubunu ve şehirlerini paylaştı. 

tbbsaglikcalisnai.jpg

Covid-19 nedeniyle bugün 5 sağlık çalışanı yaşamını yitirdi. TTB, Denizli’de çalışan Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Hakan Türkoğlu, Trabzon Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nde Acil Servis Hasta Kayıt Memuru Hakkı Durna, Mersin’de özel bir hastanede çalışan Ameliyathane Cerrahi Teknisyeni Ramazan Ak, Adana Ceyhan’da görev yapan Eczacı Ömer Gürkan Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Radyoloji Uzmanı Dr. Yavuz Durmuş’un bugün Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Dün 4 sağlık çalışanının yaşamını yitirmesinin ardından bugünkü ölümlerle 2 günde 9 sağlık çalışanı Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının 274’ünün erkek 28’inin kadın olduğu belirtildi.

1609185545474-ttb-2.jpg

SİYAH KURDELE NEDİR?

Pandemide hayatını kaybeden vatandaşlara ve sağlık çalışanlarının anısına siyah kurdele sembolü kullanılıyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN