CHP'li Topal, vaka artışına dikkat çekmek için Meclis'e tabutla geldi

CHP'li Topal, vaka artışına dikkat çekmek için Meclis'e tabutla geldi

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay'da artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarına dikkat çekmek için, "Hatay koronadan ölüyor" yazılı bir tabutla basın toplantısı düzenledi.

Kovid-19 salgını, Türkiye ve dünya genelinde giderek etkisini arttırıyor. Vaka artışının fazla olduğu illerden biri olan Hatay'a dikkat çekmek isteyen CHP'li Serkan Topal, Meclis'te düzenlendiği basın toplantısına tabut getirdi. Elindeki kırmızı beyaz karanfilleri de tabutun üzerine bırakan Topal, "Böyle bir tabutla gelmek istemezdim ama zorunda kaldım." dedi.

Hatay'ı, Çin'in Wuhan kentine benzeten Topal, Çin hükümetinin Wuhan için uyguladığı olağanüstü tedbirlerin Hatay için de uygulanmasını istedi.

hataykorona.jpg

Türkiye'de başka bir kentte bu kadar vaka artışı olmadığını ifade eden Topal, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasına göre Hatay'da vakaların yüzde 125 arttığını söyledi. Topal, "Biz, 10 Eylül-10 Aralık arasındaki ölü sayılarına baktık, yüzde 400 artış var. Sayın Bakan, vaka artışları için 'Filyasyon ekibini artırdık, yoğun bakım yatak sayısını artırdık, PCR test cihazını artırdık.' dedi. Hatay'da bir düşüş yok." diye konuştu. 

VATANDAŞIMIZ CENAZELERİNİ ALMAK İÇİN SIRA BEKLİYOR

Hatay'ın 11 milletvekilinin 6'sının, ildeki bazı yöneticilerin, sağlık çalışanlarının ve çok sayıda vatandaşın Kovid-19'a yakalandığını anlatan Topal, şöyle konuştu:

"Gasilhanede vatandaşımız cenazelerini almak için sıra bekliyor. Yoğun bakıma ihtiyacı olan vatandaşlarımız sıra bekliyor. Sayın Bakan, 'Hatay'da ağır hasta yükü fazla' diyor. Madem öyle ise nedir bunun çaresi? Halk çaresiz. Halk karantina uygulansın istiyor. Ancak karantinanın da şartları var. Vatandaşlarımız, esnaf, çiftçiler, tarım işçileri, serbest meslek mensupları, kiracılar ve birçok vatandaşımız ekonomik olarak zor durumda. Vatandaşlarımıza ekonomik destek verilerek karantina uygulanmalıdır."

hataykorona1.jpg

Serkan Topal, konuşmasının sonunda Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşunda bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN