Aşının ulaştırılması için kiliseler devrede

Aşının ulaştırılması için kiliseler devrede

ABD’de ordudan sonra Kiliseler de aşılama sürecine dahil oluyor. Virginia eyaletindeki kilise liderleri, aşıya ulaşmak için bilgi ve ulaşım imkanı olmayan cemaatin alt tabakalarına yardım için harekete geçti.

SELMAN CÖMERT | KARAR.COM

ABD’nin Virginia eyaletinde bulunan Richmond’daki kilise liderleri, cemaatlerindeki zayıf insanlara Kovid-19 aşısı yaptırmak için yerel sağlık merkezleriyle işbirliği içinde. 

Güney Richmond’daki İkinci Baptist Kilisesi ve Kuzey Richmond’daki Afrika Kilisesi, geçtiğimiz gün aşılama merkezi olarak kullanılmıştı. Richmond Times-Dispatch gazetesi, kiliselerin, aşıya ulaşmak için bilgi ve ulaşım imkanı olmayan cemaatin alt tabakalarına yardım edebilmek için yeni stratejiler bulma girişimlerinde bulunduğunu bildirdi. 

Organizasyonların halka açık olmadığını bildiren Associated Press’in haberine göre, kilise liderlerinin en çok risk altında olan kişileri belirlemek, kaydetmek ve aşılamak için sağlık departmanıyla birlikte çalışıyor. 

İkinci Baptist Kilisesi papazı Ralph Steven Hodge, bu yeni ortaklığın sadece aşıya erişimi olmayan insanları hedeflemenin bir yolu olmadığını, aynı zamanda aşı olma konusunda şüphe duyanlara ulaşmanın bir yolu olduğunu söyledi. Papaz Hodge, “Papazınız sizi çağırıp gelmenizi söylediğinde … bizler güvenilir habercileriz” dedi.

PENTAGON DA AŞILAMA SÜRECİNDE DEVREDE

Daha önce Beyaz Saray, Savunma Bakanlığı’nın ABD halkına Kovid-19 aşılarının uygulanmasına yardımcı olmak için asker görevlendireceğini açıklamıştı.  

Koronavirüs kıdemli danışmanı Andy Slavitt, yaptığı açıklamada, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in Federal Acil Durum Yönetim Kurumu’ndan yapılan yardım talebini onayladığını duyurdu. Bu onayla beraber Pentagon, bin aktif askeri personeli aşılama merkezlerinde görevlendirecek. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN