Koronavirüsle mücadele için Pentagon devrede

Koronavirüsle mücadele için Pentagon devrede

Beyaz Saray, Savunma Bakanlığı’nın ABD halkına Kovid-19 aşılarının uygulanmasına yardımcı olmak için asker görevlendireceğini açıkladı.

SELMAN CÖMERT | KARAR.COM

Koronavirüs kıdemli danışmanı Andy Slavitt, yaptığı açıklamada, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in Federal Acil Durum Yönetim Kurumu’ndan yapılan yardım talebini onayladığını duyurdu. Bu onayla beraber Pentagon, bin aktif askeri personeli aşılama merkezlerinde görevlendirecek. 

ABD Başkanı Joe Biden, bir ay içinde ülke çapında 100 adet toplu aşılama merkezi kurulması çağrısında bulunmuştu. Bu merkezlerden ikisi Kaliforniya’da açılırken Slavitt, askerlerin bu iki merkeze bir haftadan biraz fazla bir sürede varacağını söyledi.

Slavitt, aşılama merkezlerinde destek olacak ordu mensuplarının günde binlerce aşı yapılmasına yardımcı olacağını belirtti. Şu anda yaklaşık 7 milyon Amerikalı, Pfizer ve Moderna aşılarından en yüksek korumayı elde edebilmek için gerekli iki doz aşıyı da almış durumda. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN