Astana tarihi Suriye zirvesine hazır

Astana tarihi Suriye zirvesine hazır

Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbaev, Astana'nın Suriye zirvesine hazır olduğunu belirtip "Görüşmelere katılanların çalışabilmeleri için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbaev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi sırasında Kazakistan’ın başkenti Astana’da Suriye konusundaki görüşmelere katılan tüm tarafları ağırlamaya hazır olduğunu dile getirdi.

TARAFLAR KABUL ETTİ

Nazarbaev, "Kazakistan, Astana’da görüşmelere katılanları ağırlamaya hazırız. (Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan ve (İran Cumhurbaşkanı Hasan) Rouhani ile konuştuk. Herkes bunu kabul etti, görüşüp çalışabilmeleri için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

16-12/27/erdd.jpg

CENEVRE'NİN DEVAMI NİTELİĞİNDE

Rusya Devlet Başkanı Putin, daha önce Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye’deki çatışmanın tüm taraflarının Astana’da görüşeceği konusunda uzlaşmaya vardığını belirtti. Putin, Astana’daki görüşmelerin Cenevre’deki görüşmelere tamamlama haline gelebileceğini de dile getirdi. Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbaev de bu öneriyi kabul etti. Kremlin sözcüsü ise, Putin ve Hasan Rouhani’nin telefon görüşmesinde Halep’in kurtarılmasının Suriye’deki terörün yenilmesi yolunda önemli bir adım olduğunu vurguladıklarını kaydetti.

MOSKOVA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN