Rejimle muhalifler tartışacak 3 ülke de garantör olacak

Rejimle muhalifler tartışacak 3 ülke de garantör olacak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, El Bab operasyonuna ABD önderliğindeki koalisyonun hava desteği vermemesini eleştirdi. Astana zirvesinde ise Türkiye, İran ve Rusya’nın muhalifler ve rejim arasında yapılacak görüşmelere ‘garantör’ olacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, El Bab operasyonunda uluslararası koalisyonun hava desteği vermemesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Beştepe’de düzenlediği bilgilendirme toplantısında gündemdeki konulara ilişkin önemli açaklamalarda bulundu. Kalın’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle oldu: 

* AL BAB OPERASYONU: Bu barbar terör örgütüyle mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Uluslararası koalisyonun hava desteği konusunda üzerine düşeni yapması gerektiğini bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Her seferinde DEAŞ’la mücadele konusunda Türkiye’ye birtakım eleştiriler getiren çevrelerin, Azez-Cerablus hattı, Dabık ve El Bab noktasında yürütülen operasyonlara gerekli desteği vermemesi kabul edilemez. Bu operasyonlar da devam ediyor ve bundan sonra da kararlı şekilde devam edecek. Bu, hem bizim ulusal güvenliğimiz açısından bir zarurettir. Sahada ne tür hareketlilik yaparlarsa yapsınlar, bu konuda Türkiye’nin kararlılığı tam bir şekilde devam edecektir, bu operasyon tamamlanacaktır.

* SAVAŞ DURMALI: Suriye’nin geleceğini taşıyabilecek, Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlayacak ve bütün kesimleri temsil edecek adil bir yönetim biçimi kurulmadan ne bu savaşın sona ermesi ne de sürdürülebilir bir yönetimin kurulması tabii ki mümkün olmayacak. 6 yıldır devam eden modern dönemin en kanlı savaşını artık bir şekilde durdurmak zorundayız.

* 3 ÜLKE GARANTÖR OLACAK: “Astana sürecinde de Suriye’nin geleceğini taşıyabilecek, bütün kesimleri temsil edecek adil yönetim sağlanması görüşümüzü ifade edeceğiz. Astana süreci BM sürecine ilave olarak planlanıyor; Türkiye, Rusya ve İran garantör ülke olacaklar ancak rejim ve muhalefet müzakereleri yapacak.”

* BÜTÜN OKLAR FETÖ’YÜ GÖSTERİYOR: (Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Karlov’un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi) Bize gelen bütün bilgiler ışığında, bütün oklar şu anda FETÖ bağlantısını çok net bir şekilde göstermektedir. O terör saldırısıyla FETÖ ve onun arkasında bulunan diğer güçler, hedefledikleri şeye ulaşamadılar. Yani Türkiye-Rusya yakınlaşmasını tersine çevirmek, bozmak, akamete uğratmak, yeni bir kriz yaratmak için yaptıkları bu alçakça suikast girişimi ellerinde patlayacak.

* AB İLE ANLAŞMA: “AB ile yaptığımız mülteci anlaşması çerçevesinde Türkiye bugüne kadar üzerine düşen sorumlulukları fazlasıyla yerine getirmiştir. AB da özellikle 18 Mart tarihli Türkiye-AB Mülteci Anlaşmasının gereklerini ivedilikle yerine getirmeleridir.” -ANKARA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN