Halep'ten Türkiye'ye getirilen yaralı sayısı 233'e yükseldi

Halep'ten Türkiye'ye getirilen yaralı sayısı 233'e yükseldi

Başbakan Yardımcısı Kaynak Halep'in tahliyesine ilişkin yaptığı açıklamada, "95'i çocuk 233 kişi Türkiye'ye getirildi.​ 32'si ise hayatını kaybetti" dedi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda, Halep'in doğusundan tahliye edilen sivillere yönelik çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak, Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların kuşatmasındaki Halep'in doğusundan tahliye edilen sivillere yönelik yardım çalışmalar hakkında bilgi almak ve yaralıları ziyaret etmek için Hatay'a geldi.

Reyhanlı ilçesinde Cilvegözü Sınır Kapısı Müki İdare Amirliğini ziyaret eden Kaynak, amirlik yetkilileri ile bölgede görev yapan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve diğer kurum yetkililerinden brifing aldı. Kaynak, brifingin ardından sınır kapısına konuşlandırılmış AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi TIR'ında incelemelerde bulundu. Halep'in tahliyesine ilişkin açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Kaynak, "95'i çocuk 233 kişi Türkiye'ye getirildi. Türkiye'de gören yaralılardan 32'si hayatını kaybetti" dedi.

İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN