Avustralya’da başörtülü hamile kadına saldıran şahıs cezasız kalmadı

Avustralya’da başörtülü hamile kadına saldıran şahıs cezasız kalmadı

Avustralya’da geçen yıl bir kafede başörtülü hamile kadına saldıran Stipe Lozina adlı kişi, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmada ırkçı sözler söyleyen şahsa, şizofreni teşhisi konduğu öğrenildi.

Avustralya’nın Sydney kentindeki bir kafede geçen yıl meydana gelen olayda, 44 yaşında olduğu açıklanan saldırgan Stipe Lozina, arkadaşlarıyla oturan 38 haftalık hamile olan 32 yaşındaki Rana Elasmar’ın masasına yaklaşıp bir şeyler söylemiş, ardından kadına yumruk ve tekme atmıştı. 

Diğer müşterilerin ise saldırganı durdurmaya çalıştıkları kameralara yansımıştı. Saldırı sonrası hastaneye kaldırılan kadın ve bebeğinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtilmiş ve Lozina da polis tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştı.

fdf2eeb1cbfa2cf4f5ac5124588f2314.jpg

HUKUKİ YARDIMI REDDETTİ

Avustralya yerel medyasına yer alan haberlere göre bugün hakim karşısında çıkan Stipe Lozina hukuki yardımı reddedip kendi savunmasını yapmak istedi ve tutarsız bir birçok açıklamada bulundu. 

ŞİZOFRENİ TEŞHİSİ KONDU

Lozina’non ırkçı sözler söyledikten sonra duruşmadan çıkarıldığı ve hakimin Lozina’ya şizofreni teşhisi konduğu ve Lozina’nın ‘akıl salığı sorunlarıyla mücadele ettiğini belirttiği ifade edildi. 

0f7d4f76280d991635550d8595251b04.jpg

“SALDIRIYI DİNİ ÖNYARGILAR TETİKLEDİ”

Ayrıca, duruşmada saldırıyı ‘dini önyargıların tetiklediği’ ifade edilirken, savcılar saldırıdan hemen önce Lozina’nın masaya gelip, 'Siz Müslümanlar annemi mahvettiniz’ diye bağırdığını belirtti. 

3 YIL HAPİS CEZASI

Lozina’nın 3 yıl hapis cezası aldığı ve 2022 yılında şartlı tahliyeyle serbest bırakılma ihtimali olduğu belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN