Seher ve Emel’i koruyamadık

Seher ve Emel’i koruyamadık

Osmaniye’de Gökmen Orhan ‘Bir başka erkekle ilişkin var’ diyerek eşi Emel Orhan’ı av tüfeğiyle katletti. Mersin’de ise Seher Özkurt, evine gelen kimliği belirsiz bir kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Yasalara rağmen durdurulamayan kadına yönelik şiddet yine iki can aldı. Osmaniye’de Gökmen Orhan kendisini aldattığını iddia ettiği karısı Emel Orhan’ı pompalı tüfekle canice öldürdü. Mersin’de ise bir sitede oturan Seher Özkurt herkesin gözü önünde evine giren silahlı kişilerce katledildi. Özkurt kaçmaya çalışsa da katillerine çıktığı yangın merdiveninde yakalandı.

Türkiye’nin acil çözüm bekleyen sorunların başında gelen kadına y önelik şiddet yine can aldı. Osmaniye’de kocası tarafından pompalı tüfekle vurulan kadın olay yerinde hayatını kaybetti. Olay, Karaçay Mahallesi’nde meydana geldi. Gökmen Orhan, Mehmet Ş. ile ilişki yaşadığını iddia ettiği eşi Emel Orhan arasında evde tartışma çıktı. Tartışma sırasında av tüfeğini alan Gökmen Orhan, eşini vurup yaraladıktan sonra evden ayrıldı. Baş Mahallesi’ne giden Orhan, park halindeki otomobilinde gördüğü Mehmet Ş.’yi de tüfekle vurduktan sonra polis merkezine giderek teslim oldu. İhbar üzerine iki adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Emel Orhan, özel bir hastaneye, Mehmet Ş. ise Osmaniye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ameliyata alınan Emel Orhan, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Mehmet Ş.’nin ise tedavisi sürüyor. 

YANGIN MERDİVENİNDE VAHŞET

Mersin’de ise bir sitenin 9. katına gelen silahlı kişiler, kaçmaya çalışan kadını yangın merdiveninde kurşun yağmuruna tutarak öldürdü. Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde merkez Yenişehir  ilçesi, Batıkent Mahallesi, Soydaş Sitesi’ne bir araçla gelen 4 kişiden silahlı olan biri, Seher Özkurt’un oturduğu sitenin 9. katına çıktı. Silahlı şahsı karşısında gören Özkurt, kaçmak için apartmanın yangın merdivenine yöneldi. Kaçan kadının peşinden giden saldırgan, silahını art arda 5 el ateşleyerek Özkurt’u katletti. Şüpheli, daha sonra sitenin önünde bekleyen ve içinde en az 3 kişinin olduğu öğrenilen otomobile binerek kaçtı. Olayın ardından bölgeye gelen polisler aracın plakasını tespit edip peşine düştü. Bir süre somra araç içindeki bazı şahıslarla birlikte Adana’da yakalandı.  

BARDAKLI ŞİDDETE 35 YIL HAPİS İSTEMİ

Öte yandan Rubato grubunun solisti Özer Arkun’un evlilik hazırlığı yaptığı kız arkadaşı B.Y.’yi darp etmesine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede Arkun’un 35 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Arkun’un sevgilisine fırlattığı bardak silah olarak kabul edildi. Bardak fırlatma sonrası B.Y.’nin kapıyı açması üzerine sanığın içeri girerek öpmeye çalıştığı, müşteki kadının engel olmak istemesi üzerine ise kolunu arkaya doğru ters çevirerek kafasına ve suratına yumruk atmaya başladığı belirtildi. İddianamede müşteki B.Y.’nin yüzünden kanlar geldiği ve bunun üzerine sanığın mağdur kadını bıraktığı anlatıldı.  

SIĞINDIĞI KUAFÖRDE ÖLDÜRÜLDÜ

Aydın’ın Efeler ilçesinde de 2 çocuk annesi ev kadını Sinem Kaya (33), bir süredir ayrı yaşadığı, hakkında uzaklaştırma kararı bulunan dini nikahlı eşi Dinçer Ö. (38) tarafından sığındığı kuaförde tabancayla 7 kurşunla vurularak, öldürüldü. Polis, olayın ardından Dinçer Ö.’yü gözaltına aldı. 

PINAR'IN CİNAYETİNDE KATİLİN KARDEŞİNE DE TUTUKLAMA

Muğla’da öldürülen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin cinayetiyle ilgili tutuklu katil zanlısı Cemal Metin Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı da (26) ‘Delil karartmak’ suçundan tutuklandı. Cinayetle ilgili İl Jandarma ve Akyaka Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, yaklaşık 3 aylık titiz bir çalışmanın ardından yeni bir bulguya ulaştı. HTS kayıtlarına göre, tutuklu katil zanlısı Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı’nın telefon sinyalleri ağabeyiyle aynı zaman diliminde olay yeri ve yakınlarında tespit edildi. Yaşanan bu gelişme üzerine önceki gün Mertcan Avcı da Akyaka’da gözaltına alındı. Mertcan Avcı’nın jandarmadaki ifadesinde ağabeyine yarım etmediğini delilleri karatmadığını savundu. Adliyeye sevkedilen Mertcan Avcı, ‘delil karartmak’ suçlamasıyla nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. 
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN