Avusturya Viyana’ya Büyükelçi olarak atanan Ozan Ceyhun kimdir kaç yaşında ve nereli?

Avusturya Viyana’ya Büyükelçi olarak atanan Ozan Ceyhun kimdir kaç yaşında ve nereli?

İstanbul’daki Adana Erkek Öğrenci Yurdu’nu bombalayan ve Ülkücü Mustafa Erol’un ölümüne neden olan Ozan Ceyhun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı ve Resmî Gazete’de yayımlanan karar ile Avusturya'nın başkenti Viyana'ya büyükelçi olarak atandı. Peki Ozan Ceyhun kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar…

Ozan Ceyhun, 1 Mart 1977’de İstanbul'daki Adana Erkek Öğrenci Yurdu'nu bombalamasının ardından Ülkücü Mustafa Erol’un şehit edilmesine sebep oldu. 1980 darbesinin ardından Avusturya’ya ardından Almanya’ya kaçtı. Davası zaman aşımına uğrayan Ozan Ceyhun, Türkiye’ye dönerek AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu. İşte hayat hikâyesi..

OZAN CEYHUN KİMDİR?

Ozan Ceyhun, 10 Ekim 1960 yılında Adana’da doğdu. 1979 yılında Boğaziçi Lisesinden mezun olan Ozan Ceyhun, Hacettepe Üniversitesi'nde Alman Dili ve Edebiyatı bölümünü okumasının ardından 1980 yılındaki meydana gelen darbenin ardından Avusturya’ya, 1982’de de Almanya’ya gitti. Almanya'da sosyal pedagog olarak eğitimini tamamlayan Ozan Ceyhun, 1986’da Alman Yeşiller Partisi'ne üye oldu ve aktif çalışmalarda yer aldı. 1992 ve 1998 yılları arasında Hessen Sosyal Bakanlığı'nda çalışan Ozan Ceyhun, 1998 ile 2000 yılları arasında Yeşilller Partisi Almanya (Die Grünen) adına Avrupa Parlamentosu'nda görev yaptı. Bu görevi 2000 yılında SPD'ye geçmesinin ardından 2004’e kadar sürdürdü.

2013’te AK Parti'ye danışmanlık görevi yapan Ceyhun, 2015 seçimlerinden AK Parti'nin İzmir Milletvekili adayı oldu. Ozan Ceyhun, 1 Temmuz 2018 yılında Azize Sıkdağ ile evlendi.

ÜLKÜCÜ MUSTAFA EROL’UN ÖLÜMÜNE SEBEP OLDU

Ozan Ceyhun, dönemin Dev-Sol üyelerinden Demirtaş Ceyhun'un oğludur. 1 Mart 1977 yılında, İstanbul'daki Adana Erkek Öğrenci Yurdu'nu bombalayan Ozan Ceyhun hakkında yakalama kararı çıkarıldı ve idam cezasıyla iddianame hazırlandı. Ceyhun o dönem Avusturya’ya kaçmıştı.

20-02/21/ozan_ceyhun__islamofobi_avrupa___nin_gundelik_hali.jpg

DAVASI ZAMAN AŞIMINDAN DÜŞTÜ

Söz konusu bombalama olayında şehit olan Ülkücü Mustafa Erol’un naaşı, para yetersizliğinden ötürü memleketine tabut yerine yoğun kar yağışı altında battaniyeye sarılarak götürülmüştü. Ozan Ceyhun’un davası da zaman aşımından düştü.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

ERMENİ TASARISININ MİMARI

1986’da Alman Yeşiller Partisi'ne üye olduktan sonra 1992 ve 1998 yıllarında Hessen Sosyal İşler Bakanlığı'nda çalışan Ozan Ceyhun, 1998 ile 2000 yılları arasında AP’de de görev yaptı. Yeşiller Partisi milletvekiliyken, 1915 olaylarını soykırım kabul eden "Ermeni tasarısı"nı hazırlayan Ozan Ceyhun’un ikinci evliliğinde nikâh şahitliğini Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

20-02/21/ertinjdwkaaw5bw.jpg

AK PARTİ'DEN ADAY OLDU, BÜYÜKELÇİ OLARAK ATANDI

2002’de Türkiye'ye dönüş yaparak, AK Parti’den milletvekilliği aday adayı oldu. Adaylığı olmadı fakat Erdoğan'a danışman oldu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlanan kararla, Ozan Ceyhun'un Avusturya'nın başkenti Viyana'ya büyükelçi olarak atandığı bilgisi paylaşıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN