Ayasofya Camii açılışında hangi yollar kapatılacak? (24 Temmuz İstanbul kapalı yollar)

Ayasofya Camii açılışında hangi yollar kapatılacak? (24 Temmuz İstanbul kapalı yollar)

24 Temmuz Ayasofya Camii açılışında İstanbul'da kapatılacak yollar belli oldu. 86 yıl sonra yeniden ibadete açılan Ayasofya için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. 24 Temmuz 2020 günü kılınacak cuma namazı ile kapılarını cami olarak açacak Ayasofya çevresinde yaşanacak yoğunluk için İstanbul'da bazı yollar kapatılacak. İşte İstanbul'da kapatılan yollara alternatif güzergahlar...

'Ayasofya Camii açılışında hangi yollar kapatılacak?', '24 Temmuz İstanbul'da hangi yollar kapalı, alternatif güzergahlar neler?' sorularının yanıtlarına sayfamızda yer verdik. 1934 yılında müzeye çevrilen Ayasofya'nın 2020 yılında yeniden ibadete açılmasına geri sayım sürüyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından önemli bir açıklamada, Ayasofya'da 24 Temmuz'da kılınacak cuma namazının nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak. Detaylar haberimizde...

24 TEMMUZ İSTANBUL'DA KAPALI YOLLAR

Ayasofya Camii'nin 86 yıl sonra yeniden ibadete açılması dolayısıyla İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatılacak.

23 Temmuz 2020 Perşembe günü saat 20.00 itibariyle; Ankara Caddesi, Ord. Prof. Dr. Cemil Birsel Caddesi, Ahırkapı Caddesi, İshakpaşa Caddesi, Sarayburnu Gülhane Caddesi, Küçükayasofya’dan Torun Sokağa Katılım, Aksakal Sokağı, Nakil Bent Sokak, Klodfarer Caddesi, Tavukhane Sokak, Babıali Caddesi, Peyhane Sokak, Gülhane içerisi, Alayköşkü Caddesi, Alemdar Caddesi (Tramvay Yolu) ve tarihi yarımadaya bağlanan yolların araçların trafiğine kapalı olacak.

İstanbul trafiğe kapalı yollar için alternatif güzergahları kullanabilecek. Bunun için de Vatan Caddesi, Millet Caddesi, Rauf Orbay Caddesi, Galata Köprüsü, Atatürk Köprüsü, Balat Sahil-Atatürk Bulvarı, D100 Kuzey Güney yolu belirlendi.

AYASOFYA AÇILIŞINDA İSTANBUL'DA TRAFİĞE KAPALI YOLLAR

24 Temmuz 2020 Cuma günü saat 05.00 itibariyle; Ankara Caddesi, Sahil Kennedy Caddesi Taşhanlar Varyant'la Sirkeci Meydan arası çıkan bütün caddeler ve sokaklar, Alemdar Caddesi, Galata Köprüsü, Ordu Caddesi, Namık Kemal Caddesi, 10. Yıl Caddesi Topkapı tünelden sahil istikametine, Ragıp Gümüşpala Caddesi Atatürk köprüsünden Sirkeci istikametine, Ekrem Kurt Bulvarı hipodrom önünden sahil istikametine, Ahırkapı Caddesi Sultanahmet istikametine, Gazi Mustafa Kemal Caddesi, Ebusuud Caddesi, İshakpaşa Caddesi, Torun Sokak, Aksakal Sokak, Tavukhane Sokak, Küçükayasofya Caddesi, Peykhane Caddesi, Nakilbent Sokak, Klodfarer Caddesi, Cemal Yener Tosyalı, Revani Çelebi Sokak, Divanyolu Caddesi, Hacı Kadın Caddesi, Piyerloti Caddesi Kadırga Caddesi'nden itibaren, Dostluk Yurdu sokak, Alayköşkü Caddesi, Babıali Caddesi, Gülhane Parkı girişleri, Hayriye Tüccarı Caddesi, Hükümet Konağı Caddesi, Şehzadebaşı Caddesi, İmran Öktem Caddesi ve Reşadiye Caddesi trafiğe kapalı olacak.

İstanbul'da trafiğe kapalı yollar için alternatif güzergahlar da belirlendi. Vatan Caddesi, Millet Caddesi, Balat Sahil, Atatürk Bulvarı, D-100 Kuzey Güney, Rauf Orbay Caddesi, Türkeli Caddesi, Atatürk Köprüsü ve Fevzipaşa Caddesi trafiğe açık olduğu için alternatif güzergah olarak kullanılabilecek.

AYASOFYA CAMİİ AÇILIŞI NE ZAMAN?

Danıştay'ın kararıyla müze statüsünden çıkarılan Ayasofya'nın camii olarak yeniden açılışı cuma namazı ile yapılacak. 24 Temmuz 2020 Cuma günü kılınacak cuma namazının ardından Ayasofya Camii resmen ibadete açılacak.

Son dakika haberlerini KARAR.com adresinden takip edebilirsiniz.

AYASOFYA CAMİİ İMAMI MEHMET BOYNUKALIN KİMDİR?

AYASOFYA'DA CUMA NAMAZINA DAVETLİ 500 KİŞİ KİM?

AYASOFYA ÇEVRESİNDEKİ AÇIK ALANLARDA NAMAZ KILINACAK NOKTALAR

AYASOFYA CAMİİ'NDE AYNI ANDA KAÇ KİŞİ NAMAZ KILABİLECEK?

AYASOFYA'DAKİ HZ. İSA VE HZ. MERYEM MOZAİKLERİ NE OLACAK?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN