Ayasofya Camii'ndeki müze tabelaları kaldırıldı

Ayasofya Camii'ndeki müze tabelaları kaldırıldı

Ayasofya Camii'ndeki müze tabelaları ekipler tarafından kaldırıldı. Camide ilk namaz 24 Temmuz'da kılınacak.

Danıştay'ın kararı ile 86 yıllık müze serüveni son bulan ve camiye dönüştürülen Ayasofya'da Kültür ve Turizm Bakanlığına ait müze tabelaları kaldırıldı. 24 Temmuz'da ibadete açılacak olan Ayasofya'da ilk namaz için hazırlıklar sürüyor.

Ayasofya Camii'nin hemen girişinde bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın müze tabelası, restorasyon çalışmaları kapsamında bu sabah söküldü. Tabelanın yeri boş kalırken, emniyet güçlerinin geniş güvenlik önlemleri ise sürüyor. 24 Temmuz tarihinden önce içeriye giriş çıkışlara izin verilmiyor.

"TEDBİRLERİ İNCELEMEK İÇİN GELDİK"

İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş da bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Aktaş, 'Ayasofya tedbirleri ve 15 Temmuz ile alakalı etkinlikler için buraya geldik. Devamında Ayasofya'da alınan tedbirleri yerinde incelemek ve değerlendirmek için burada geziyoruz. İnşallah 24 Temmuz'da açılış ile alakalı tedbirlerimiz yerinde denetleyip göreceğiz ilave tedbirler alacağız. Açılışta vatandaşımızın rahat ve huzur ibadetlerini yapmalarını sağlayacağız inşallah" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN