AYM üyesi Engin Yıldırım kimdir?

AYM üyesi Engin Yıldırım kimdir?

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla gündem olan, ‘AYM üyesi Engin Yıldırım kimdir, kaç yaşında ve nerelidir?’ soruları, yanıt buldu. İşte Sakarya Üniversitesi'nde 4 yıllık İnsan Kaynakları Yönetimi bölümünü kuran Engin Yıldırım’ın biyografisi

2008’de 4 yıllık İnsan Kaynakları Yönetimi bölümünü açan AYM üyesi Engin Yıldırım, aynı üniversitede dekanlık da yaptı. Dönemin Cumhurbaşkanı Gül tarafından AYM’ye üye olarak atanan Engin Yıldırım, 2015’te AYM’de başkanvekilliğine seçilmişti. 

AYM ÜYESİ ENGİN YILDIRIM KİMDİR?

1966’da İstanbul’un Üsküdar ilçesinde doğan Engin Yıldırım, ilk ve ortaöğrenimini Beylerbeyi’nde bitirdi. 1987 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun olan Engin Yıldırım, 1988’da öğretim üyesi yetiştirmek için açılan yarışma sınavını başarıyla kazanarak lisansüstü eğitim için İngiltere’ye gitti. 

1989 yılında Warwick Üniversitesi Warwick Business School’da yüksek lisans eğitimini tamamlayan Engin Yıldırım, 1994 yılında Manchester Üniversitesi Faculty of Economics and Social Studies’de doktorasını tamamladı.

Engin Yıldırım, 1994’te Sakarya Üniversitesi, Yönetim ve Çalışma Sosyolojisi ana bilim dalında Yardımcı Doçent Doktor oldu. 1997’de Doçentliğe, 2002’de de Profesörlüğe atanan Engin Yıldırım, Sakarya Üniversitesinde 2008’de ilk 4 yıllık lisans programı olan İnsan Kaynakları Yönetimi bölümünü açtı. 

2003-2010 yılları arasında Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı yapan Engin Yıldırım, çok sayıda kitap ve makale yazdı. 2010’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Anayasa Mahkemesi üyesi olarak atanan Engin Yıldırım, 19 Ekim 2015’te Anayasa Mahkemesi başkanvekilliğine seçilen Engin Yıldırım, 25 Ekim 2019’da başkanvekilliği görevi sona ererken, Anayasa Mahkemesinde (AYM) üye olarak görevini sürdürdü.

İyi derecede İngilizce bilen Engin Yıldırım, evli ve iki çocuk babasıdır.

AYM ÜYESİ ENGİN YILDIRIM'IN TWİTTER HESABI İÇİN TIKLAYIN

‘IŞIKLAR YANIYOR’ PAYLAŞIMIYLA GÜNDEM OLDU

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski milletvekili Enis Berberoğlu ile ilgili yüksek mahkemenin verdiği 'yeniden yargılama' kararını tanımamasına ‘Işıklar yanıyor’ paylaşımıyla tepki gösteren Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi Engin Yıldırım’ın paylaşımı sosyal medyada gündem oldu.

Yaptığı paylaşımın ardından açıklama yapan Yıldırım, ‘Işıklar yanıyor’ derken hukukun ışığını kastettiğini, başka ışıkları kastetmediğini söyledi.

Yıldırım, daha sonra sosyal medyada gündem olan 'ışıklar yanıyor' tweetini silerek hesabını kilitledi.

ekran-resmi-2020-10-13-22-40-48.png

NE OLMUŞTU?

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi’nin milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu ile ilgili verdiği kararının 'yerindelik denetimi kapsamında kaldığı' gerekçesiyle, tekrardan yargılamaya yer olmadığına karar vermiş, Enis Berberoğlu'na verilen 5 sene 10 aylık hapis cezasında direnmişti.

Yerel mahkemenin verdiği bu karara atıf yapan AYM Üyesi Engin Yıldırım, AYM binasının fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak, ‘Işıklar yanıyor’ notunu düştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN