Azerbaycan, Yunanistan büyükelçisini geri çağırdı

Azerbaycan, Yunanistan büyükelçisini geri çağırdı

Dağlık Karabağ gerginliğinde işgalci Ermenistan'a destek veren Yunanistan, Azerbaycan'daki büyükelçisini geri çağırmıştı. Bu adıma cevap veren Azerbaycan da Yunanistan büyükelçisini geri çağırdı.

Azerbaycan, Ermenistan’la Dağlık Karabağ’da devam eden krizle bağlantılı olarak Yunanistan büyükelçisini geri çağırdı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, “Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarına, askeri operasyonlarda yer almak üzere Yunanistan dahil diğer yabancı ülkelerden Ermeni vatandaşlarının geldiğiyle ilgili açık kaynaklardan aldığımız bilgiyi Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın dikkatine sunduk” ifadeleri yer aldı.

YUNANLAR DA BÜYÜKELÇİSİNİ GERİ ÇAĞIRMIŞTI

Çatışmaların yeniden alevlendiği Dağlık Karabağ’a diğer ülkelerden de Ermeni vatandaşlarının savaşmak üzere getirildiği yönündeki iddialar hem Ermenistan hem de Yunanistan tarafından reddediliyor. Azeri hükümetinin bu iddiasını “asılsız ve rencide edici” olarak nitelendiren Yunanistan yönetimi Çarşamba günü Azerbaycan büyükelçisini geri çekmişti.

Dağlık Karabağ yönetimi savunma bakanlığı, Perşembe günü ateşkes başlaması planlandığı haberlerini reddetti.

Bölgede Azerbaycan ve Ermenistan güçleri arasında yaşanan çatışmalar 30 bin kişinin hayatını kaybettiği 1990'lardan beri en yoğun çatışmaları teşkil ediyor.

NE OLMUŞTU?

İşgalci Ermenistan'ı destekleyen Yunanistan, Azerbaycan'daki Büyükelçisini geri çağırmıştı. Atina yönetimi gerekçe olarak Azerbaycan'ın Yunanistan hakkındaki açıklamalarını gösterdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN