Azerbaycan’a üst düzey tebrik ziyareti

Azerbaycan’a üst düzey tebrik ziyareti

Milli Savunma Bakanı Akar, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve MİT Başkanı Fidan, Karabağ zaferinin ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’i ziyaret etti.

Dağlık Karabağ’da 48 gündür devam eden çatışmalar Azerbaycan, Rusya ve Ermenistan arasında imzalanan ateşkes anlaşmasıyla sona erdi. Anlaşmada, iki tarafın askeri güçlerinin mevcut pozisyonlarında kalacağı, Ermenistan’ın ise işgal altında tuttuğu Ağdam, Laçin ve Kerbecer’i Azerbaycan’a teslim edeceği güvence altına alındı. 

Bu gelişmelerin ardından Türkiye’den üst düzey bir heyet Azerbaycan’a ziyarette bulundu.  

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleşen kabulde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Yukarı Karabağ'da elde edilen zafer dolayısıyla Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i tebrik etti.  

Görüşmeye, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ile Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov da katıldı.

TARİHİ ZAFER  

Azerbaycan ordusunun başarıları sonrası Dağlık Karabağ’ı işgal altında tutan Ermenistan Moskova’da kurulan masada yenilgiyi kabul etti. Rusya lideri Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan arasında imzalanan anlaşmayla, iki tarafın pozisyonlarını koruması kararı alındı. 

Paşinyan’ın “Halkımız için tarif edilemez şekilde acı verici” sözleriyle duyurduğu hezimetin ardından Erivan’da tansiyon yükseldi. Hükümet binasının camlarını kırarak içeri giren protestocular meclisi de bastı.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN