Ermenistan'ın yenilgisinin ardından Rus askerleri Karabağ'da

Ermenistan'ın yenilgisinin ardından Rus askerleri Karabağ'da

Azerbaycan ile Ermenistan arasında imzalanan anlaşma gereği Rus barış gücü askerleri Dağlık Karabağ'a vardı. Rusya'dan yapılan açıklamada sevkiyatların devam edeceği belirtildi.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında varılan anlaşma gereği oluşturulan Rus Barış Gücü Dağlık Karabağ'a vardı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan-Ermenistan arasında Dağlık Karabağ bölgesinde ateşkesin sağlanması için ortak bir bildiri imzaladı. Anlaşmadan sonra Rusya Savunma Bakanlığı harekete geçerek Dağlık Karabağ’a gönderilecek olan Barış Gücü askerlerinin sevkiyatına başladı.

İLK PARTİ BÖLGEYE ULAŞTI

Rusya barış güçlerinin bulunduğu sekizinci Il-76 tipi kargo uçağı Ulyanovsk'tan, Dağlık Karabağ sınırındaki Goris kentine hareket etti. Uçağa çok sayıda silah ve Rus Devriye Polisi’ne ait devriye araçlarının yerleştirildiği görülürken ilk parti sevkiyatı sabah saatlerinde Goris şehrine ulaştı.

Dağlık Karabağ'da temas hattında ve Laçin koridorunda Rus barış gücünden hafif silahlı bin 960 asker ile 90 zırhlı personel sevkiyatı sırasında bölgede geniş güvenlik önlemlerinin alındığı öğrenilirken, Ermenistan kaynakları gün içerisinde bazı Rus Barış Gücü askerlerinin belirlenen noktalara yerleştiğini duyurdu.

rus-baris-gucu-karabag-yolunda-8-il-76-ucagi-2-13725184-amp.jpg

SEVKİYAT DEVAM EDECEK

Rusya Savunma Bakanlığı sevkiyat sırasında şuana kadar kaç asker ve zırhlı aracın sevk edildiğine dair açıklama yapmazken sevkiyatın anlaşma şartlarına uygun olarak belirli personel ve araç kapasitesine ulaşana kadar devam edeceği öğrenildi.

PUTİN: UZUN VADELİ BARIŞ SAĞLAYACAK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dağlık Karabağ’da ateşkes ilan edilmesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, "Attığımız bu son adımların, Azerbaycan ve Ermenistan halkları için uzun vadeli barışı sağlayacağını umuyorum." dedi.

TÜRK ASKERLERİ OLMAYACAK

Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya arasında imzalanan ateşkes anlaşmasıyla ilgili Rusya Dışişleri Bakanlığı açıklamalarda bulundu. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Karabağ’a sadece Rus barış güçleri yer alacak" denildi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bölgede Rus ve Türk askerlerinin görev yapacağını söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN