Erdoğan Putin'le görüştü: Türkiye Karabağ'da gözlem yapacak

Erdoğan Putin'le görüştü: Türkiye Karabağ'da gözlem yapacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda Dağlık Karabağ'daki anlaşmayı konuştu. Görüşme sonrası yapılan açıklamada Türkiye'nin de bölgede gözlem ve denetim faaliyetinde bulunacağı belirtildi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le telefonda görüştü. Görüşmede Dağlık Karabağ'daki durum ele alındı.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Rusya ilişkileri ile Dağlık Karabağ ve Suriye başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı.

"DOĞRU BİR ADIM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Dağlık Karabağ konusunda dün akşam kalıcı çözüme giden yolda doğru bir adım atıldığını belirtti.

Türkiye ve Rusya’nın beraber yoğun katkılarda bulunduğu bu önemli fırsatın heba edilmeden adil ve kalıcı bir barış ile bölgede istikrarın tesisi için kullanılması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelinen noktada en önemli hususun Ermenistan’ın ateşkese ve ortak açıklamada kayıtlı taahhütlere uyması olduğunu vurguladı.

TÜRKİYE DE GÖZLEM VE DENETİMDE BULUNACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin de, Ermenistan işgalinden kurtarılan topraklarında Azerbaycan tarafından belirlenecek bir mahalde tesis edilecek Ortak Merkez marifetiyle Rusya ile birlikte ateşkes için gözlem ve denetim faaliyetinde bulunacağını, dolayısıyla bu noktada Rus tarafına da önemli bir sorumluluk düştüğünü dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan işgali nedeniyle Karabağ’ı terketmek zorunda kalan Azerbaycanlıların evlerine dönmesinin ve Azerbaycan-Nahçıvan arasında bir koridor açılmasının öneminin altını çizdi.

Dağlık Karabağ’ın, bölgesel çatışma ve krizlerin çözümünde Türkiye-Rusya iş birliğinin önemini gösterdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı iş birliği ruhunun Suriye krizi için de yürütülmesi gerektiğini ve burada da benzer bir mekanizma kurabileceklerini ifade etti.

RUS ASKERLERİ KARABAĞ'DA

Öte yandan Azerbaycan ile Ermenistan arasında imzalanan anlaşma gereği Rus barış gücü askerleri Dağlık Karabağ'a vardı. Rusya'dan yapılan açıklamada sevkiyatların devam edeceği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN