Aziz Sancar'dan Gence saldırısında ailesini kaybeden Hatice'ye destek

Aziz Sancar'dan Gence saldırısında ailesini kaybeden Hatice'ye destek

Nobel Ödüllü Türk Bilim İnsanı Aziz Sancar, Ermenistan'ın Gence’ye düzenlediği saldırıda ailesini kaybeden Hatice Şahnezerova'nın eğitim masraflarını üstlendi.

Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarına ilişkin işgal girişiminde birçok sivil hayatını kaybederken, onlarca Azerbaycanlı da yaralanmıştı. Son olarak Rusya’nın arabuluculuk yaptığı anlaşma ile Türkiye’nin de devreye girmesi ile Ermenistan Dağlık Karabağ’dan çekilmeyi kabul etmişti.  

Gelişmeleri yakından takip eden Aziz Sancar, bölgede ailesini kaybeden çocuklar için harekete geçti.  

Azerbaycan Devlet Haber Ajansı’nın (AZERTAC) haberine göre, Bilim insanı Sancar, Azerbaycan'ın Gence kentine Ermenistan tarafından atılan füzelere ilişkin haberlerden etkilendi ve savaşta mağdur olan çocukların eğitimi için fonların kurulmasının faydalı olabileceği yönünde öneride bulundu.  

SANCAR’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ  

Haberde, ABD'de yaşayan Nobel Ödüllü Türk Bilim İnsanı Aziz Sancar'ın, Ermenistan'ın 17 Ekim'de Gence'ye düzenlediği füze saldırısında anne ve babasını kaybeden 3 yaşındaki Hatice'nin eğitimi için açılan hesaba bağışta bulunduğu aktarıldı. 

2 SALDIRIDA 26 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ    

Dağlık Karabağ'da çatışmalar devam ederken Ermenistan, Gence'ye 2 kez füze saldırısı düzenlenmiş, bu saldırılarda 26 sivil yaşamını yitirmişti. 

 HATİCE KURTARILDI, AİLESİ VEFAT ETTİ  

17 Ekim'deki saldırıda Hatice enkazdan kurtarılmış, annesi, babası ve 1,5 yaşındaki kız kardeşi ise hayatını kaybetmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN