Azerbaycan ordusu, Karabağ’ın tepesine Türk bayrağı dikti

Azerbaycan ordusu, Karabağ’ın tepesine Türk bayrağı dikti

Ermenistan’a karşı hem sahada hem de masada zafer kazanan Azerbaycan, Dağlık Karabağ’ın tepesine Türk bayrağı dikti.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan Dağlık Karabağ anlaşmasının yankıları sürerken, Azerbaycan ordusu Karabağ’ın tepesine Türk Bayrağı dikti. 

Ordu tarafından paylaşılan videoda, “Karabağ’ın azad olmasında bize yakından destek olan bir devlet iki millet olan gardaşımız Türkiye’nin şerefine Türk Bayrağı Karabağ’a dikilir” ifadelerini kullandı.

KARABAĞ’DA BARIŞ GÜCÜ 

Ermenistan’ın hezimeti sonrası Rus birlikleri Karabağ’da kuzey ve güney sorumluluk alanlarında devriyeye başladı. Ateşkes gereği Türkiye’de bölgede asker bulunduracak. 

TÜRKİYE ASKER GÖNDERİYOR 

İki devlet arasındaki ateşkes sonrası Azerbaycan'a asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Tezkere AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti'nin oyları ile geçti.

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan ordusunun başarıları sonrası Dağlık Karabağ’ı işgal altında tutan Ermenistan Moskova’da kurulan masada yenilgiyi kabul etti. Rusya lideri Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan arasında imzalanan anlaşmasıyla iki taraf pozisyonlarını koruyacak.

Temaslı bölgelere Rus barış gücü yerleşecek. Erivan Kelbecer’i 15 Kasım, Ağdam’ı 20 Kasım ve Laçın’ı ise 1 Aralık’a kadar teslim edecek. Aliyev’in “Bu bir zafer” açılması sanrası Azerbaycanlılar kutlama yaptı. Paşinyan’ın “Başka şansım yoktu” sözlerine öfkelenen Ermeniler ise hükümet binasını bastı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN