Ermenistan'da kabine sallanıyor! Bir istifa daha geldi

Ermenistan'da kabine sallanıyor! Bir istifa daha geldi

Dağlık Karabağ'da yenilgiyi kabul eden Ermenistan'da Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan'ın ardından Savunma Bakanı Davit Tonoyan da istifa etti.

Ermenistan Savunma Bakanı Davit Tonoyan görevinden istifa etti.

Aravot gazetesinin haberine göre Tonoyan, bakanlıktan istifasını sundu. Henüz istifayla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

DIŞİŞLERİ BAKANI DA İSTİFA ETMİŞTİ

Geçen günlerde Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan da görevi bırakmıştı.

Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan arasında imzalanan anlaşmayla birlikte 10 Kasım itibarıyla çatışmalar durdu ve taraflar pozisyonlarını korudu. Azerbaycan, anlaşmayla hem Dağlık Karabağ içinde ilerlediği alanlarda kontrolü sağlamış hem de Ermenistan'a yedi bölgeden çekilme talebini kabul ettirmiş oldu.

AZERBAYCAN ASKERLERİ 27 YIL SONRA AĞDAM'DA

Öte yandan anlaşma kapsamında Ağdam'dan çıkan Ermenistan askerleri bölgeyi Azerbaycan'a bıraktı. Bu kapsamda Azerbaycan 27 yıldır işgal altında bulunan Ağdam'a girdi.

agdam-neresi-agdam-konumu-ve-agdam-haritasi-13746892-5203-o.jpg

Bu arada, Ağdam bölgesinden çekilen Ermenistan ordusu, kullandığı karakol, bina ve kontrol noktalarını ateşe verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN