'Yaşlı Ermeni’ diye lanse edilen kişi, Hocalı’nın başaktörü çıktı

'Yaşlı Ermeni’ diye lanse edilen kişi, Hocalı’nın başaktörü çıktı

Sosyal medyada "Yaşlı Ermeni’ye eziyet ediliyor” diye paylaşılan kişinin Hocalı'daki soykırımın başaktörü olduğu ve kadın çocuk demeden acımasızca katlettiği ortaya çıktı.

KARAR.COM 

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ zaferinden sonra, Ermeniler bölgeden çekilmeye başladı. Bölgede “Rus Barış Güçleri” devriye gezerken, Türkiye’den de gönderilecek askerler için TBMM’den tezkere onay çıktı.

Anlaşma gereği, Dağlık Karabağ'daki birçok bölge Azerbaycan'a devredilirken, iklim şartları nedeniyle Kelbecer'in boşaltılması için Ermenistan'a 10 gün ek süre verildi.

Karabağ'ı terk eden Ermenilerden, geride bir şey bırakmamak için evlerini ateşe verenler bile var.

atil3.jpg

“GARİBAN ERMENİ’YE” EZİYET YALANI 

Bölgedeki hareketlilik devam ederken günlerdir sosyal medyada yaşlı bir Ermeni’ye eziyet edildiğine ilişkin videolar ve fotoğraflar paylaşılmaya başlandı.

İddiaya göre Karabağ’ı ele geçiren Azerbaycan askerleri, tahliye sırasında yaşlı bir adama şiddet uygulayarak bölgeden atmaya çalışıyordu.

HOCALI KATLİAMININ BAŞAKTÖRÜ ÇIKTI

Fakat sosyal medyada paylaşılan yeni görüntüler, durumun hiç de göründüğü gibi olmadığını ve gariban bir Ermeni olarak lanse edilen kişinin Hocalı katliamında çocukları ve kadınları acımasızca katledenlerden biri olduğunu ortaya çıkardı.

Ayrıca şahsın, Hocalı'da kaçmak isteyen kişilerin üstlerini arayıp soyan, ardından erkekleri kuytularda katleden kişi olduğu iddia edildi.

Sıradan bir Ermeni vatandaşı olmadığı belirtilen bu kişi, bölgedeki Azerbaycanlılar tarafından iyi tanınıyor ve Şuşa'da saklanırken yakalandı. 

hocali-katili.jpg

FETÖ DESTEKLİ HESAPLAR YAYDI

Özellikle FETÖ ve PKK destekli hesaplar tarafından paylaşılan görüntüleri izleyen birçok kişi, dezenformasyona bilmeyerek ortak oldu.

KOD ADI JAN.

Öte yandan bahsi geçen şahsın kod adı Jan. ve Ermeniler tarafından Karabağ kahramanı olarak biliniyor. Ermenistan'ın Arachadzor şehrinde doğan Jan., Sumgayıt'ta Azerbaycanlılarla birlikte senelerce yaşadı ve savaş başladığında yine Karabağ’da katliama ortak olmak için geldi.

katil32.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN