Paşinyan yenilginin faturasını Bakan'ına çıkardı

Paşinyan yenilginin faturasını Bakan'ına çıkardı

Dağlık Karabağ'daki tarihi hezimetin ardından istifa etmesi istenen Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, görüşmelerde başarısız olduğu iddia edilen Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan'ı görevden aldı.

Azerbaycan'a teslim olan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan'ı görevden aldı.

Paşinyan daha önce de cephedeki hezimetin faturasını Ermenistan Sınır Birlikleri Komutanı Vaginak Sarkisyan'a ve Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi Başkanı Argişti Kryamyan'a kesmiş; iki ismi de görevden almıştı.

1 GÜNLÜK YAS İLAN EDECEK

Paşinyan bugün düzenlediği basın toplantısında, Karabağ'daki savaşta yüzlerce Ermeni askerinin kayıp olduğunu belirterek, "Bazılarının hayatta olmasını umuyoruz. Dün daha önce ölü olarak bildirilmiş yaralı bir asker bulduk" dedi. İki tarafın çatışmada ölenlerin cenazelerini takas etme işlemlerinin tamamlanmasının ardından esir değişiminin de başlayacağını söyleyen Paşinyan, tüm cenazelerin iade edilmesinden sonra Ermenistan'da bir günlük ulusal yas ilan edileceğini ifade etti.

Öte yandan Ermenistan medyası, görevden alınan Mnatsakanyan'ın Rusya'daki ateşkes görüşmelerinde etkili olmadığını öne sürdü. Dağlık Karabağ yenilgisi ardından Paşinyan'ın da yoğun bir istifa baskısına maruz kaldığı ve bu tür görevden almalarla süreci uzatmak istediği yorumu yapıldı.

İSTİFA ÇAĞRILARI GÜNDEMİNDE YOK

Paşinyan, ülkedeki muhalefetin kendisine yönelik istifa çağrılarının gündeminde olmadığını belirterek, "Benim gündemimde yalnızca ülkenin istikrarını ve güvenliğini sağlamak var." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN