Ateşkes sonrası Karabağ'da son durum: Ruslar devriyeye başladı

Ateşkes sonrası Karabağ'da son durum: Ruslar devriyeye başladı

Azerbaycan ile Ermenistan arasında imzalanan ateşkes sonrası bölgeye gönderilen Rus askeri polisi Dağlık Karabağ'da devriyeye başladı.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında imzalanan ateşkesin ardından Rus askeri polisi Dağlık Karabağ'da devriye görevine başladı.

Sputnik'in haberine göre, Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında "Rus askeri polis birlikleri bugünden başlayarak kuzey ve güney sorumluluk alanlarında devriye gezmeye başlamaktadırlar" denildi.

12 GÖZLEM NOKTASI KURULDU

Rus askerleri, ateşkesi izleme görevi için Dağlık Karabağ'da 12 gözlem noktası oluşturdu.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov da bugünkü açıklamasında tüm temas hattı boyunca ateşkese uyulduğunu belirtmişti.

CENAZE DEĞİŞİMLERİ BAŞLADI

Konaşenkov, Rus askerlerinin yardımıyla taraflar arasında cenaze değişimlerinin başladığını da söylemişti.

Söz konusu cenaze değişimlerinden ilki, Karabağ'daki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının imzalanmasından kısa süre önce Azerbaycan'ın ele geçirdiği Şuşa kentinde bugün yapıldı.

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan ordusunun başarıları sonrası Dağlık Karabağ’ı işgal altında tutan Ermenistan Moskova’da kurulan masada yenilgiyi kabul etti. Rusya lideri Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan arasında imzalanan anlaşmasıyla iki taraf pozisyonlarını koruyacak.

Temaslı bölgelere Rus barış gücü yerleşecek. Erivan Kelbecer’i 15 Kasım, Ağdam’ı 20 Kasım ve Laçın’ı ise 1 Aralık’a kadar teslim edecek. Aliyev’in “Bu bir zafer” açılması sanrası Azerbaycanlılar kutlama yaptı. Paşinyan’ın “Başka şansım yoktu” sözlerine öfkelenen Ermeniler ise hükümet binasını bastı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN