Ermenistan, Karabağ ateşkesini ihlal ederek Azerbaycan'a saldırdı

Ermenistan, Karabağ ateşkesini ihlal ederek Azerbaycan'a saldırdı

Son dakika haberi... Dağlık Karabağ'daki çatışmalarda Azerbaycan karşısında büyük hezimete uğrayan Ermenistan, ateşkesi ihlal etti. Azerbaycan askerlerine saldırarak 1 askeri şehit eden 6 kişilik Ermeni grup, etkisiz hale getirildi.

Ermenistan'ın saldırısı sonucu Dağlık Karabağ'da başlayan çatışmalarda, Azerbaycan karşısında yenilgiye uğrayan Ermenistan, bir kez daha ateşkesi ihlal etti. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, dün Hocavend ilinin Ağdam köyü istikametinde 6 kişilik Ermeni grubun, Azerbaycan askerlerine saldırdığı belirtildi.

AZERBAYCAN ORDUSUNDAN 1 ASKER ŞEHİT OLDU

Açıklamada, saldırıda 1 Azerbaycan askerinin şehit olduğu, 1 askerin ise yaralandığı kaydedildi.

Saldıranların yasa dışı silahlı grup ya da bölgeden ayrılması gereken Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinden olduğu ihtimalinde durulduğu aktarılan açıklamada, "benzer durumların tekrarlanması halinde ciddi tedbirlerin alınacağı" uyarısında bulunuldu.

 

DAĞLIK KARABAĞ ATEŞKESİ

 

Dağlık Karabağ'da Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmaların 14. gününde ateşkes konusunda taraflar anlaşmıştı. Geçen ekim ayında, Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya gelen Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanlarının toplantısı sonrası konuşan Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ateşkes ilan edildiğini açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN