Ermeniler Paşinyan'ı sildi! Açıklamalarını kimse vermedi

Ermeniler Paşinyan'ı sildi! Açıklamalarını kimse vermedi

Azerbaycan yenilgisini kabul eden Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan günler sonra sosyal medyada ortaya çıktı. Ermeni haber kanalları Paşinyan'ın açıklamalarını yayınlamadı.

Azerbaycan'a yenildiğini kabul eden Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan günler sonra sosyal medyadan açıklama yaptı. Ermeni basın kuruluşları Paşinyan'ın açıklamalarını görmezden geldi.

Azerbaycan tarafından ağır yenilgiye uğrayan ve Dağlık Karabağ anlaşmasından sonra ülkesinde eleştirilerin hedefi olan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ortaya çıktı. Facebook hesabından açıklama yapan Paşinyan, "Anlaşma metnini imzalamasaydım 20 bin Ermeni askeri kuşatmaya düşecekti” ifadesiyle anlaşmayı neden kabul ettiğini açıkladı.

"EN ÖNEMLİ KONU KARABAĞ'IN STATÜSÜDÜR" 

Paşinyan yaptığı açıklamada, “Şu anda en önemli konu Karabağ’ın statüsüdür. Artsakh’ın bağımsızlığının tanınması en önemli öncelik olmaya devam ediyor. Bunun için daha ciddi nedenlerimiz var” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Ermenistan’da yayın yapana kanallar Paşinyan’ın Facebook üzerinden yaptığı yayını vermedi. Haber yapan sitelerde de Paşinyan’ın konuştuğu sırada konuyla ilgili bir haber yer almadı.

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan ordusunun başarıları sonrası Dağlık Karabağ’ı işgal altında tutan Ermenistan Moskova’da kurulan masada yenilgiyi kabul etti. Rusya lideri Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan arasında imzalanan anlaşmasıyla iki taraf pozisyonlarını koruyacak.

Temaslı bölgelere Rus barış gücü yerleşecek. Erivan Kelbecer’i 15 Kasım, Ağdam’ı 20 Kasım ve Laçın’ı ise 1 Aralık’a kadar teslim edecek. Aliyev’in “Bu bir zafer” açılması sanrası Azerbaycanlılar kutlama yaptı. Paşinyan’ın “Başka şansım yoktu” sözlerine öfkelenen Ermeniler ise hükümet binasını bastı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN