Babacan: Hazine'de para bırakmadılar, boşuna dış güçler demeyin

Edirne'de partililerle buluşan DEVA Partisi lideri Babacan, iktidarı sert sözlerle eleştirdi. Bu yönetim anlayışı devam ettiği sürece Türkiye'ye yatırımcı gelmeyeceğini belirten Babacan "Yeni istihdam oluşmayacak, işsizlik artmaya devam edecek" dedi.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan Edirne'de partililerle buluştu, 1. Olağan Edirne İl Kongresi'nde konuştu.

İktidarı sert sözlerle eleştiren Babacan, bu yönetim anlayışı devam ettiği sürece Türkiye'ye yatırımcı gelmeyeceğini belirterek şunları kaydetti: "Ülkemizin sorunlarının çözümü ancak bu milletin, çalışanların ve yatırımcıların geleceğe güvenle bakmasıyla mümkündür. Bu yönetim başta olduğu sürece yatırımcı yatırım yapmaktan çekinecek, yeni istihdam oluşmayacak, işsizlik artmaya devam edecek."

Türkiye'de demokrasinin, hukukun, adaletin ve ekmeğin askıya alındığını yineleyen Babacan "Dinlemeye tahammülleri yok. Hayali bir Türkiye anlatmaya çalışıyorlar. Hasta, hastalığını inkar ediyor. Susturamadığınız herkesi tutuklayacak mısınız? Zaten habire hapishane inşaatı var ama o inşaatların hızı bunların hızına yetişemez" diye konuştu. 

Babacan'ın açıklamaları şöyle:

"Demokrasiyi, hukuku, adaleti ve ekmeği askıya aldılar. Bunları tek tek askıdan indireceğiz, bu memleketi normalleştireceğiz. Hazine'de para bırakmadılar, dolu teslim ettiğimiz kasa bugün boş. Öyle dışlar güçlermiş, iç güçlermiş diyerek suçu başkasına atmayın. Tek suçlu kendileri...

Komşumuz Bulgaristan’ın para birimi Leva hızla yükseldi. 1 Leva, 5 Türk Lirasına yaklaştı. Bırakılan Leva bahşişini dün çöpe atan esnafımız, bugün Bulgarlar gelsin de Leva bıraksınlar diye bekliyor.

Ülkemizin sorunlarının çözümü ancak bu milletin, çalışanların ve yatırımcıların geleceğe güvenle bakmasıyla mümkündür. Bu yönetim başta olduğu sürece yatırımcı yatırım yapmaktan çekinecek, yeni istihdam oluşmayacak, işsizlik artmaya devam edecek.

"BUNUN TEK NEDENİ KÖTÜ YÖNETİM"

Merkez Bankası, TÜİK, BDDK gibi kurumları 1 ayda yeniden ayağa kaldıracağız. Keyfi kararlarla ülkenin geleceğini karartan tüm uygulamalara son vereceğiz.

Edirne bir tarım şehri. Çiftçimiz krediyle, borçla ve o borcun faiziyle mücadele ediyor. Kur arttıkça masrafları artıyor. Mazot, gübre, ilaç, yem fiyatları artıyor. Türkiye tarımda kendi kendine yetmiyorsa bunun tek nedeni kötü yönetim.

Dış politikada zamanı gelir, duruşunuzu gösterirsiniz ama dünyayla her gün kavga eden ülke olamazsınız. Turist de yatırımcı da gelmez, kendi yatırımcınızı başka ülkelere kaçırırsınız. Kimse bu ülkeyi yoksulluğa mahkum edemez. Keskin sirke küpüne zarar.

"DİNLEMEYE TAHAMMÜLLERİ YOK"

Devlet tüm vatandaşlarının haklarını tanımak zorundadır. Bunlar pazarlık veya açılım konuları değildir. Temel hak ve özgürlükler siyasi iktidarların alıp verebileceği bir meta değildir.

Dinlemeye tahammülleri yok. Hayali bir Türkiye anlatmaya çalışıyorlar. Hasta, hastalığını inkar ediyor. Susturamadığınız herkesi tutuklayacak mısınız? Zaten habire hapishane inşaatı var ama o inşaatların hızı bunların hızına yetişemez.

 

Gençler üniversiteden mezun olduğunda iş bulacağına inanmıyor. Neden? Liyakatla bir iş edinebileceklerine inanmıyorlar. Kamuda mülakatı kaldıracağız. Onun adamı, şunun adamı, o görüşten, bu görüşten diye gençlerin işsiz bırakılmasına son vereceğiz.

Bilgi çağında Avrupa’nın en yavaş ve pahalı internetini Türkiye kullanıyor. İnternet hızımız dünyada 175 ülke arasında 101. sırada. İnterneti gençlere ücretsiz sağlayacağız. En düşük maliyetle hızlı internet hizmetini ülke genelinde sunacağız."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN