Babacan'dan sert sözler: Hiç mi vicdanınız sızlamadı, kasayı boşaltanlara soruyorum

Babacan'dan sert sözler: Hiç mi vicdanınız sızlamadı, kasayı boşaltanlara soruyorum

DEVA Partisi lideri Babacan, ekonomi üzerinden iktidara yüklendi, "Kasayı boşaltanlara soruyorum. Vicdanınız sızlamadan nasıl çarçur ediyorsunuz bu milletin kaynaklarını? Har vurup harman savururken hiç mi durup düşünmüyorsunuz?" dedi.

Kırşehir'de partilerle buluşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ekonomi üzerinden iktidarı hedef aldı, "Biz boş aldığımız hazineyi dolu teslim ettik. Başımız dik. Kasayı boşaltanlara soruyorum: Vicdanınız sızlamadan nasıl çarçur ediyorsunuz bu milletin kaynaklarını? Har vurup harman savururken hiç mi durup düşünmüyorsunuz? Hiç mi vicdanınız sızlamıyor?" diye sordu.

Babacan'ın açıklamaları şöyle: 

"Devlet yönetiminde hangi ilkeleri benimsiyorsak partimizi de buna uygun şekilde büyüteceğiz. Önce kendi kapımızın önünü temiz tutacağız. Adaletten, eşitlikten, şeffaflıktan şaşmayacağız, hesap verebilir olacağız.

Kampanya başlatan küçük ortak, ekonomi ne zaman kötü olsa hükûmetin ortağı. Hatırlayın, milli gelirin üçte biri kaybedilmiş, başbakanlığın önünde yazar kasalar fırlatılmıştı. Bunlar yine hükûmete ortak ve ülkemiz yine derin bir ekonomik krizin içinde.

"DOLU TESLİM ETTİK, BAŞIMIZ DİK"

Biz boş aldığımız hazineyi dolu teslim ettik. Başımız dik. Kasayı boşaltanlara soruyorum: Vicdanınız sızlamadan nasıl çarçur ediyorsunuz bu milletin kaynaklarını? Har vurup harman savururken hiç mi durup düşünmüyorsunuz? Hiç mi vicdanınız sızlamıyor?

Ekmeği askıya koyduğunuzda, artık bu memleket için, bu ülkenin vatandaşları için yapacak hiçbir şeyiniz kalmamış demektir. Artık çözüm öneriniz bitmiş demektir. Artık gitme vaktiniz yaklaşıyor demektir.

Sokakta vatandaşımızdan en çok "Kurtarın bizi bunlardan artık" sözünü duyuyorum. Genç, yaşlı, emekli, öğrenci fark etmiyor. Erzurum, Karabük, Çorum, Kırşehir fark etmiyor.

"HUKUK DEĞİL CEZAEVİ İNŞA EDİYORLAR"

Tarımda ithalata bağımlı hale geldik. 2003 yılında tarımda ithalat ve ihracat rakamları birbirine yakınken, 2019 yılında 4 milyar dolarlık açığımız oluştu. Hangi ürüne ne zaman, ne miktarda ihtiyaç olduğunu planlamıyorlar. Hiçbir öngörülebilirlik yok.

Hükümet esnafımızı kendi kaderlerine terk etti. Kırşehir'de 270 milyon TL esnafımız için değil, cezaevi inşaatı için harcandı. İstihdam değil, demokrasi değil, hukuk değil cezaevi inşa ediyorlar.

İktidar gençleri tornadan çıkmış aynı insanlar olmaları için tek tipleştirmeye çalışıyor. Fikirlerine, karakterlerine, özgürlüklerine saygı duymuyor. Devletin görevi, gençleri birine benzetmek değil, hayallerini gerçekleştirecek imkanları sunmaktır."

BABACAN İLE BAHÇELİ ARASINDA 'ASKIDA EKMEK' POLEMİĞİ

 

Bahçeli ile Babacan arasında 'askıda ekmek' tartışması, Bahçeli'nin yaptığı çağrı ile başlamıştı. 

 

Bahçeli, "Ekmek fiyatlarındaki artış dikkatle takip edilmeli. Bu sebeple 'askıda ekmek' projesini başlatıyorum" sözleri ile 'Askıda Ekmek Kampanyası' başlattığını duyurmuş, bunun üzerine MHP teşkilatları da sosyal medya üzerinden kampanya ile ilgili çeşitli paylaşımlarda bulunmuştu.

 

Erzurum'dan mesaj veren Babacan, "Yaptıklarından hiç utanmıyorlar mı? Siz bir ülkede adaleti, demokrasiyi askıya alırsanız, o ekmeği de askıya koymak zorunda kalırsınız" sözleriyle tartışmanın fitilini ateşlemişti.

 

Bu sözlere Bahçeli, Meclis'ten cevap vermiş ve Babacan'ı sert sözlerle hedef almıştı. Bahçeli isim vermeden "O tarihlerde kendisine bile devası olmayan şahıs ekonomiden sorumlu bakanlık görevini icra ediyordu. İnançlarımız ne diyorsa onu yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Askıda Ekmek Kampanyası siyasal bir tepki veya eleştiri değil, manevi bir görevi ifa hassasiyeti, kardeşliği, hatırlamayı, paylaşmayı ve kader ortaklığını ifade hasbiliğidir. Biliyoruz ki bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz" ifadelerini kullanmıştı.

 

Bahçeli'nin sert sözlerine aynı gün DEVA Partisi'nden yapılan bir açıklama ile cevap verilmişti, "Meydanlara ekmek asıp parti amblemiyle şov yapmak yardım değil bir geleneğimizi istismar etmektir.İktidara her ortak olduklarında vatandaşımızı nasıl bir ekmek parasına muhtaç ettiklerini herkes görüyor. Ülkemiz için çıkış yolunu göstermeye devam edeceğiz" ifadeleri kullanılmıştı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN